usa netflix

Så här tittar du på amerikanska Netflix i Sverige

Har du sett allt intressant som Netflix har att erbjuda? Då behöver du ladda ned ett tillägg till din webbläsare som gör att du får tillgång till alla filmer, serier, dokumentärer och mer som finns i USA. I denna artikel visar vi dig hur du kan komma åt allt innehåll hos Netflix USA från Sverige. 

1. NordVPN – #1 bästa Netflix-VPN

Titta på amerikansk Netflix i Sverige

Detta är naturligtvis mycket tråkigt då Netflix hela katalog är enorm jämfört med den som visas i Sverige. I Sverige får vi bara tillgång till under hälften av allt utbud.

Amerikanska Netflix utlovar ett av världens största bibliotek från streamingjätten när det gäller mängden tv-serier och filmer samtidigt. På grund av licensavtal har man också en massa exklusiva produkter som andra länder inte nödvändigtvis har på sitt eget Netflix, beroende på var du befinner dig i världen. Här ser du hur du kan se det amerikanska utbudet i Sverige.

Med amerikansk Netflix kan du se

  • Nästan dubbelt så stort utbud som i Sverige
  • Massor av tv serier som inte går att se här i Sverige
  • Massor av filmer som inte finns här i Sverige
  • Många titlar kommer snabbare till USA än till övriga världen – Om de ens kommer utanför USA

amerikansk netflix

Varför är Netflix-bibliotek runt om i världen olika?

Svaret kan tyckas uppenbart, men Netflix låter dig bara få tillgång till innehållsbiblioteket baserat på det land du befinner dig i. Detta beror på licensavtal som upprättats av produktionsbolag. Medan Netflix kanske har rättigheterna till en serie eller film i USA, kan en annan plattform ha licensen någon annanstans.

Till exempel kan du bara se Tina Feys 30 Rock på Netflix i USA, medan den ägs av Sky i Storbritannien och Crave i Kanada. På Netflix i USA finns också Friday Night Lights och The Great British Baking Show (ja, det är det amerikanska namnet på Great British Bake Off).

Detta innebär dock att om du av någon anledning befinner dig utomlands och vill ha amerikansk Netflix, kommer du att vara fast, inte kunna få tillgång till det innehåll du vill ha och eventuellt behöva betala för en annan tjänst för att se det. Men oroa dig inte – vi har en lösning.

Så här får du amerikansk Netflix från Sverige

För dem som är frustrerade över att de inte kan få amerikanska Netflix-exklusiva produkter från någonstans kan du använda dig av en VPN så hör detta hinder till det förflutna. Du kan byta din IP-adress och lura din enhet att tro att du surfar från ett annat land, så att du kan ansluta till en amerikansk server och få tillgång till amerikansk Netflix oavsett var du befinner dig i världen.

Det är dock värt att notera att Netflix faktiskt strikt förbjuder användningen av VPN i sina användarvillkor, och även om vi aldrig har hört talas om att det har hänt, riskerar du att ditt konto avslutas om du använder en VPN.

Streamingjätten har också ökat sin insats när det gäller att blockera IP-adresser som är kopplade till VPN-tjänster. Kort sagt innebär detta att även några av de bästa VPN-tjänsterna kan ha svårt att kringgå deras anti-VPN-infrastruktur. Som tur är testar vi regelbundet för att se vilken tjänst som kan komma åt vilka bibliotek.

Vårt bästa rekommenderade VPN-tjänst för att avblockera Netflix i USA:

1. NordVPN – #1 bästa Netflix-VPN

Chansen är stor att du, även om du inte vet så mycket om virtuella privata nätverk, har hört talas om NordVPN. Nåväl, det går också på det med ett fantastiskt rykte för att avblockera geografiskt begränsade streamingtjänster. Det är för närvarande det mest pålitliga för att avblockera Netflix och erbjuder även super-säkerhetssmart om du planerar att streama på offentligt Wi-Fi.

Att använda en VPN för att titta på amerikansk Netflix utomlands är superenkelt. Du behöver bara:

  • Registrera dig och installera en VPN (öppnas i ny flik) på din enhet.
  • Leta upp och anslut till en av dess amerikanska servrar.
  • Gå över till Netflix i din webbläsare eller via en app.
  • Upptäck exklusiva amerikanska Netflix-serier, tryck på play och njut!

usa netflix

Vilka länder kan jag få amerikansk Netflix från med en VPN?

Med en VPN är världen ditt ostron när det gäller att få tillgång till amerikansk Netflix varifrån som helst. Du kommer att kunna få amerikansk Netflix i Storbritannien, Australien, Indien och många fler. Allt du behöver göra är att installera en anständig VPN som kan avblockera Netflix på din enhet genom att ansluta till en amerikansk VPN-server och gå direkt över för att njuta av exklusiva amerikanska Netflix.

Samma metod fungerar även för att få amerikansk Netflix i Kanada, Nya Zeeland och Sydafrika. Listan kan göras lång.

Så här installerar du din VPN på olika enheter

Att installera en VPN på din dator eller smartphone är lika enkelt som att installera en ny app på enheten. När det gäller enheter för medieströmning kan det dock bli lite svårare beroende på vilken typ av enhet du har och vilken VPN du väljer.

Alla de bästa VPN-leverantörerna för Amazon Fire TV Stick har dedikerade klienter, vilket innebär att du bara behöver besöka Fire TV-appbutiken och installera den direkt på din enhet. För kunder till två av de bästa VPN-tjänsterna kan du följa vår guide om hur du installerar NordVPN på Fire Stick eller installerar ExpressVPN på Fire Stick.

1. NordVPN – #1 bästa Netflix-VPN

För andra enheter blir det lite knepigare. För Roku-användare måste du installera en router-VPN, medan de som är ute efter en Apple TV VPN antingen kan följa den här vägen eller genom att skaffa en tjänst som erbjuder Smart DNS. (Vi förklarar exakt hur du använder VPN-tjänster på Apple TV mer ingående i vår guide).

Och slutligen, för dem som vill använda en VPN på sin TV finns det ett par metoder. Android-TV är superenkelt när det gäller att konfigurera en VPN, eftersom du helt enkelt kan gå till Google Play Store på din TV och hitta motsvarande app. Annars kan en Smart TV VPN – ungefär som med Roku och Apple TV – antingen ställas in via Smart DNS eller en router.

Kan jag få amerikansk Netflix i Sverige med en gratis VPN?

Med tanke på den stora mängden gratis VPN-tjänster som finns där ute skulle man kunna tro att det är relativt enkelt att få tillgång till amerikansk Netflix med en gratis leverantör. Men många gratistjänster har faktiskt inte tillräckligt med kraft och intelligens för att infiltrera Netflix anti-VPN-infrastruktur. Dessutom är gratistjänster inte alltid särskilt säkra.

När det gäller de VPN-tjänster som vi rekommenderar och som inte kostar något har dessa tjänster sina begränsningar. Proton VPN har till exempel ett utmärkt gratispaket men förbehåller sin funktion för att avblockera streamingtjänster för premiumabonnenter. Andra har begränsningar i fråga om datamängder och hastighetsbegränsningar. Med tanke på att streaming kräver en konstant anslutning och äter upp mycket data kan din möjlighet att avblockera och titta på Netflix visa sig fruktlös.

Med det sagt finns det ett antal VPN-tjänster med gratis provversioner som du kan prova och se om de är något för dig innan du verkligen binder dig. Det är dock värt att notera att många VPN-leverantörers version av en gratis provperiod är deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garantiperiod, snarare än en riktig gratis provperiod. Det gör det ändå möjligt för dig att ge din valfria VPN en chansning utan risk.

Är det olagligt att titta på Netflix med en VPN?

Att använda en VPN för att titta på Netflix är inte olagligt. Det strider dock mot streamerns villkor. Under “Netflix-tjänst” står det: “Du samtycker också till att inte: kringgå, ta bort, ändra, inaktivera, försämra eller omintetgöra något av innehållsskydden i Netflix-tjänsten; använda robotar, spindlar, skrapor eller andra automatiserade medel för att få tillgång till Netflix-tjänsten.”

Att använda en VPN för att komma åt Netflix är alltså att gå emot dessa användarvillkor och kan riskera att ditt konto avslutas. Med det sagt är det inte något som någonsin har rapporterats ha hänt. Kort sagt, fortsätt!

På grund av rättighetsproblem får vi i Sverige inte tillgång till Netflix hela katalog av filmer och program. Detta är naturligtvis mycket tråkigt då Netflix hela katalog är enorm jämfört med den som visas i Sverige.

Läs också: Netflix vinner kriget över proxyservrarna – snart är det kanske färdigtittat på amerikanska Netflix

För att komma åt Netflix hela katalog i USA måste du installera och aktivera en VPN.

1. Vi rekommenderar denna VPN-tjänst från NordVPN.

2. Ladda ned och installera en VPN på din dator, surfplatta eller mobil

3. Nu har du tillgång till Netflix katalog i USA (trots att menyer och annat är på svenska). Du vet att du har tillgång till amerikanska utbudet när beskrivningar till filmer och serier är på engelska

4. För att få tillgång till svenska katalogen igen går du bara in i webbläsarens inställningar och inaktiverar tillägget. Du behöver inte ta bort det, bara inaktivera det. Nästa gång du vill ha tillgång till katalogen i USA behöver du bara aktivera det.