byta land netflix

Byta eller ändra land på Netflix: Hur gör man?

Hur du byter region på Netflix: få tillgång till exklusivt innehåll var som helst. Ändra land på Netflix och titta på allt var som helst. Här i denna artikel visar vi dig hur du relativt enkelt kan ändra och byta land på ditt utbud på Netflix. Det är inte så svårt. man behöver skapa sig en VPN tunnel med en VPN leverantör och sedan är det bara att byta och ändra land på Netflix. 

Vårt förstahandsval är NordVPN

Hur man ändrar region och land på Netflix

Netflix erbjuder tillgång till tusentals filmer och tv-program. Men utan en VPN missar du en hel del av Netflix innehåll. Netflix är tillgängligt i ca 190 länder (överallt utom Krim, Nordkorea och Syrien). Det betyder att om du har ett Netflix-abonnemang kan du streama filmer och tv-serier från tjänsten nästan överallt i världen.

Det finns dock en hake.

På grund av Netflix avtal med TV- och filmstudior är tillgången till visst innehåll begränsad till vissa länder. Det innebär att de filmer och tv-avsnitt som du tycker om i ditt hemland kanske inte är tillgängliga när du ansluter från utlandet. Så vad ska du göra för att kunna fortsätta njuta av ditt favorit innehåll på Netflix när du reser utomlands? Prova ett virtuellt privat nätverk (VPN).

Kan en VPN ändra mitt Netflix-land?

Lyckligtvis kan ett virtuellt privat nätverk (VPN) få Netflix att tro att du befinner dig i en annan region och på så sätt ge tillgång till det här innehållet.

När du ansluter till en VPN-server i ett annat land förvränger servern din plats genom att tilldela din enhet en ny IP-adress. Detta får det att se ut som om din enhet ansluter från inne i det landet.

Stegen som krävs för att ändra Netflix region eller land är få, och på några minuter kan du återigen njuta av ditt favoritinnehåll på Netflix.

Så här ändrar du ditt Netflix land eller region

  • Du skall självklart prenumerera på Netflix.
  • Ladda ner, installera och logga in på din VPN-leverantör. (Jag rekommenderar NordVPN på grund av deras låga priser, snabba anslutningshastighet och globala servertäckning).
  • Anslut till en server i det land du vill få tillgång till Netflix-innehåll från.
  • Logga in på Netflix-tjänsten, antingen i webbläsaren på din dator eller via Netflix-appen på din andra enhet.

Ta en påse godis och njut av showen!

PRO TIPS: De flesta VPN-leverantörer erbjuder en “pengarna-tillbaka-garanti” som gör att du kan prova deras tjänster riskfritt. Det är bara att registrera dig hos en VPN-leverantör (som NordVPN, som erbjuder en generös 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti).

Vårt förstahandsval är NordVPN

andra land netflix

Nedan beskriver vi exakt hur du ändrar din Netflix-plats och ger vår bästa rekommendation för vilken VPN du ska använda.

Observera: Att använda en VPN för att kringgå Netflix geografiska begränsningar strider mot deras användarvillkor och kan leda till att ditt konto avslutas.

Så ändrar du land och region på Netflix

Först och främst måste du ha en uppdaterad Netflix-prenumeration. Sedan måste du skaffa dig en VPN-tjänst av högsta kvalitet som kan ändra din Netflix-ort på ett effektivt och tillförlitligt sätt. Vår främsta rekommendation är NordVPN, tack vare dess fantastiska hastigheter, utmärkta streamingprestanda och lättanvända appar för massor av enheter. Gå till NordVPN:s webbplats för att registrera dig (öppnas i ny flik).

Den bästa VPN-tjänsten för att ändra region eller land för Netflix

Under omfattande tester visade det sig att NordVPN är bästa alternativet, och jag rekommenderar dem som den bästa VPN-tjänsten för att byta land eller region på Netflix.

Sammanfattningen i korthet är följande:

NordVPN: Bästa VPN för att ändra Netflix region eller land. Den här leverantören är det bästa alternativet på den här listan tack vare rimliga priser, supersnabba anslutningshastigheter, utmärkt stöd för flera plattformar och en global servertäckning som ligger över genomsnittet.

Netflix har blivit ganska skickliga på att upptäcka när en tittare får tillgång till tjänsten genom att använda en VPN-anslutning. När de upptäcker en IP-adress för en VPN-tjänst sätter de upp den adressen på en svart lista och stänger av tillgången till deras streamingservrar.

Den drabbade VPN-leverantören sätter sedan upp nya IP-adresser för sina kunder att använda, vilket återställer tillgången till Netflix – åtminstone tills Netflix upptäcker de nya IP-adresserna och spelet börjar om på nytt.

Det är därför du vill prenumerera på en VPN-tjänst som har resurserna (och viljan) att fortsätta detta spel av online whack-a-mole.

De faktorer som jag tog hänsyn till när jag valde VPN-leverantör för den här artikeln är bland annat följande:

  • Pålitlig och säker tillgång till Netflix
  • Nivå av global servertäckning
  • Anslutningshastigheter
  • Skydd för integritet och säkerhet på nätet
  • Kundsupport
  • Nivå av stöd för inbyggda appar

byta land netflix

Varför skulle jag vilja komma åt Netflix i andra länder?

Även om Netflix ursprungligen bara fanns tillgängligt i USA har det snabbt expanderat till andra länder under de senaste 10 åren.

Tjänsten är nu tillgänglig i de flesta regioner runt om i världen, utom i Kina, Krim, Nordkorea och Syrien. (Det finns dock ett sätt att få tillgång till amerikansk Netflix när man befinner sig i Kina).

Netflix är tillgängligt över hela världen, men tillgången till filmer och tv-serier varierar kraftigt runt om i världen. De serier och filmer du gillar i USA kanske inte finns tillgängliga i Storbritannien eller till och med på andra sidan gränsen i Kanada. Detta beror på de licensavtal som tjänsten ingår med film- och tv-producenter. (Samt på grund av vad som är tillåtet enligt lag eller religion i vissa restriktiva områden).

Det största urvalet av tillgängligt innehåll finns i USA. I skrivande stund finns det över 1400 tv-program och 4 500 filmer tillgängliga för amerikanska Netflix-tittare.

Det är där en VPN kommer till sin nytta, eftersom en VPN kan få det att se ut som om du aldrig lämnat hemmet och upprätthålla tillgängligheten till dina favoritserier och filmer, oavsett var du rör dig.

Överväg att kolla in några relaterade artiklar: Så här tittar du på amerikanska Netflix i Storbritannien, Kanada, Frankrike, Spanien, Italien, Ryssland, Indien, Dubai, Sydkorea, Indonesien, Thailand och Singapore.

Tillåter Netflix VPN-åtkomst till sina servrar?

Nej. Som jag tidigare har nämnt har Netflix och andra streamingtjänster blivit skickliga på att upptäcka och förhindra VPN-användare från att få tillgång till deras streamingservrar.

Det bör noteras att även om Netflix kan förhindra din åtkomst till deras bibliotek när du använder en VPN, har det inte funnits några dokumenterade fall där de har avbrutit en tittares abonnemang bara för att de använde en VPN.

Hur olika är Netflix i olika länder?

Faktum är att katalogen med program och filmer du kan se varierar beroende på vilken region du befinner dig i. I vissa länder är Netflix-biblioteket mycket begränsat. Om du till exempel reser från USA till Spanien kommer du att upptäcka att du har tillgång till betydligt färre program och att du inte kan få tillgång till dina vanliga streamingtjänster i hemmet.

Vilken VPN är bäst för att ändra Netflix land?

Vårt förstahandsval är NordVPN

Om du vill byta Netflix-region är en VPN oumbärlig – och vårt förstahandsval är som sagt NordVPN. Med brinnande hastigheter och lättanvända appar som fungerar på massor av enheter är det den perfekta lösningen för att komma åt blockerat innehåll. Dessutom har du 30 dagar på dig att testa tjänsten innan du binder dig.