Så här spårar och kartlägger Facebook ALLA användare

Här är alla olika sätt som Facebook erkänner öppet att de använder för att spåra och kartlägga oss alla, även om vi inte är användare.

Spårningen inkluderar allt från musrörelser, loggning av batterinivåer, bevakning av enheter på samma nätverk och mycket mer. Plattformar som Facebook äger ingår i mätningarna som Instagram och Whatsapp.

Enhetsinformation
Facebook har stenkoll på vilka enheter du använder på deras plattform. De loggar tillverkaren, om du kopplar upp din tv, tablet eller dator eller andra internetuppkopplade enheter.

Operativsystem och program
Facebook spårar vilket OS du använder, version och webbläsare.

Operatör
Om du använder en mobil så vet Facebook vilken operatör du använder.

Musrörelser
Facebook kollar exakt vart du rör musen på skärmen. Facebook säger att de använder informationen till att identifiera bots.

Appar och filnamn
Facebook kartlägger vilken app du använder för att komma åt deras plattform. Även koll på vilka filnamn som finns och är aktiverade.

Den här datan används för att synka med din profil och påverkar vilka annonser du ser när du går in på Facebook.

Med sin app kan de även se vilka andra appar du har igång på din mobil samtidigt som du använder Facebook.

Interaktionsdata
Facebook kollar om browserfönstret med Facebook är i bakgrunden eller i bakgrunden.

Facebook kollar också vilka andra saker du gör på din enhet samtidigt som du är aktiv på deras plattform.

Uppkoppling
Facebook känner av din uppkoppling från din tablet, smartphone, laptop och smartTV

Facebook kollar också hur stark signal/uppkoppling du har på din mobil. Bluetooth och information om närliggande Wifi-hotspots och 3G/4G-antenner.

Geolokalisering
Genom att ha koll på din uppkoppling har Facebook också koll på var du befinner dig någonstans, eller om du är i rörelse.

Du får se annonser baserat på var du befinner dig någonstans.

Närliggande enheter
Om du är uppkopplad på Wifi så har Facebook koll på vilka andra enheter som befinner sig i din närhet, om alla enheter delar samma nätverk.

Kartläggning används för att se om du behöver fler enheter för att göra saker, som att streama från din mobil till din tv.

Batterinivå
Även dina batterinivåer är viktiga för Facebook för att ha koll på hur mycket du använder Facebook och hur deras plattform påverkar batteriet.
Forskare från Princeton har även bevisat att batterinivåer kan användas för att spåra användare över hela internet.

Pixlar både dolda och synliga
Sen har vi såklart alla pixlar som finns dolda på sajten. De kartlägger vanliga variabler som hur ofta, när på dygnet, vilka sidor du kollar på, meddelanden du skickar och mer.
Synliga mätpixlar som gilla-knappar eller dela-knappar följer dig runt på webben och har koll på vad du läser, spel du spelar, musik du lyssnar på och mer, med andra ord vilka sajter du besöker.

Den här informationen har kommit fram i de dokument som Facebook lämnat över till amerikanska senaten (över 400 sidor). Om du vill plöja igenom dem finns de här att läsa.