Ta bort oönskade annonser på Instagram (och andra sociala nätverk)

I ditt Instagramflöde dyker det säker med jämna mellanrum upp annonser som du helst inte vill se. Det går oftast bra att bara scrolal förbi dem, men genom att aktivt ta bort dem ser du till att du slipper liknande annonser i framtiden. Så här gör du!

Att ta bort en annons som du inte tycker om kan givetvis verka lite omständligt, men i praktiken berättar du för Instagram att du inte vill ha liknande annonser, och kan därför få ett mer behagligt nyhetsflöde.
Precis som för alla sociala plattformar är annonser en del av intäktskällorna. Samtidigt krävs det att användarna fortfarande gillar att hänga på plattformen för att det ska vara värt för annonsörerna att synas där. Det hela handlar därför om balans mellan annonsörer och användare. Du kommer med andra ord inte att bli av med annonser, men du kan, genom att ge feedback, se till att de annonser du ser inte är störande, eller att du ser samma annonser allt för ofta.

Så här tar du bort oönskad annons på Instagram

  1. Klicka på de tre prickarna högst upp i högra hörnet på annonsen
  2. Klicka på ”Hide Ad” om du vill ta bort annonsen, eller ”Report Ad” om du anser att annonsen är stötande eller kränkande.
  3. Berätta varför du inte vill se annonsen, du får här tre olika alternativ: ”Annonsen är inte relevant”, ”Jag ser annonsen för ofta” eller ”Annonsen är olämplig”. Detta steg är dock valfritt, och om du inte vill svara behöver du bara scrolla vidare så försvinner rutan.

Jag hoppas att du nu känner att du har större kontroll över ditt flöde, du kan dessutom göra på motsvarande sätt på både Facebook och LinkedIn. Så det är bara att sätta igång med att snygga till ditt nyhetsflöde.

Behöver du content eller hjälp med att skriva texter? Vi på Karlssons Textbyrå kan hjälpa dig. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ditt företag.