Nu kan du se vem som är aktiv på Instagram

Precis som i Facebook Messenger aktiverar nu Instagram möjligheten att se när en användare som du skickat ett direktmeddelande till senast var aktiv. Det betyder givetvis även att andra kan se när du senast var aktiv.

Funktionen som låter dig se om en användare är aktiv är mycket uppskattad i Facebook Messenger, eftersom det gör att du vet om personen sett ditt meddelande eller inte, något som inte går att göra för exempelvis mail eller sms (om du inte begär mottagarkvittens). Det gör det samtidigt svårare att ”tänka på saken” eftersom den du kommunicerar med vet om du sett meddelandet eller inte.

Instagram inför därför inte bara aktivitetsstatusen, utan även möjligheten att stänga av den. På så sätt ser inte andra när du senast var online, men det innebär samtidigt att du inte ser när andra senast var online, helt enkelt en quid-pro-qup, du får inget om du inte ger något. Den nya funktionen finns tillgänglig i och med den senaste uppdateringen av Instagram (version 29) för både iOS och Android.