Så får du gratis Pokecoins i Pokemon Go – utan fusk!

Många som spelar Pokemon Go känner till att man kan ha Pokecoins för vilka man kan köpa föremål o Pokeshoppen, och att dessa mynt kan köpas för verkliga pengar. Vad många inte känner till däremot att det finns ett superenkelt sätt för att få dessa Pokecoins – gratis, utan några skumma “deals” eller fusk.

Det är egentligen inte stor hemlighet, men något många (inklusive undertecknad) inte känner till då det inte riktigt står någonstans, heller. Niantic vill såklart att vi ska betala för gratisappen, också, så det är kanske inte så konstigt.

I det övre högra hörnet i Shopen så kan man se en sköld med en siffra i. Denna siffra visar 1 eller mer, beroende på om man har någon Pokemon i ett Pokegym. Siffran ökar för varje Pokemon man har på gymmet, också.

En gång per 21 timmar så spelare klicka på denna sköld för att få 10 Pokecoins för varje Pokemon som man har placerat på ett gym. Man får också 500 Stardust. Spexigt värre – men kände du till det?

Det här är alltså det enda kända sättet för att få gratis Pokemon-pengar, så om du får “erbjudanden” om snabba Pokecoins från skumma användare så gör du bäst i att hålla dig undan. I synnerhet om det på något sätt involverar ditt kontokort.

Förresten, enligt uppgifter som Mashable tagit del av så kommer det snart nya föremål till Pokeshoppen – så om du har mängder av Pokecoins liggande så kan det vara värt att hålla i dem ett litet tag till!

Läs mer: Måste jag ha Pokemon GO i min digitala strategi och mediemix?

 

Behöver du content eller hjälp med att skriva texter? Vi på Karlssons Textbyrå kan hjälpa dig. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ditt företag.