kvinna tittar på popcorntime

Är det säkert att titta på Popcorn Time utan VPN?

VPN betyder Virtual Private Network och är en tjänst som skyddar din internetanslutning och din integritet. Den skapar krypterade tunnlar för dina data, döljer din IP-adress för att skydda din identitet på nätet och gör att du kan använda offentliga Wi-Fi-hotspots på ett säkert sätt. Vi reder ut hur Popcorn time fungerar både med och utan VPN och vad man ska tänka på när man använder tjänsten.

Vad är Popcorn Time?

Popcorn Time är en tjänst som beskrivs som en helt fri och öppen mjukvara som dess användare kan strömma filmer, serier och tv på. Den använder sig av en inbyggd så kallad Bit-torrentklient, vilket innebär att du gratis kan se det som piratkopieras på torrent-nätet. Tjänsten finns tillgänglig på PC och Mac-datorer och mobilen. Många kallar nya Popcorn Time för “Netflix of Pirates”.

Hur fungerar en VPN och vad ska jag ha den till?

Ingen tycker om att bli övervakad eller spårad. Även om de inte har något att dölja. Därför är det viktigt att öka din integritet: när du surfar på nätet via en VPN är din trafik krypterad och ingen vet vad du gör på nätet. Eftersom att ladda ner från torrentsiter i många fall inte är helt rekommenderat utan VPN, rekommenderar vi att kika på filmer där med en VPN.

När du försöker surfa in på en hemsida eller webbplats tar din internetleverantör emot en begäran och omdirigerar den till sin destination. Men när du ansluter till en VPN omdirigeras din internettrafik först genom VPN-servern och skickas sedan till destinationen.

Det bästa sättet att arbeta anonymt på nätet är att använda ett VPN (virtuellt privat nätverk): genom att ansluta till en VPN-tjänst kan du vara säker på att din anslutning är säker och att din IP-adress är krypterad. På så sätt kan de webbplatser du besöker inte få reda på din verkliga IP-adress, plats eller identitet. På så sätt fungerar det som ett cyberförsvar mot hackning. Det finns många VPN-tjänster på marknaden idag, som varierar i kvalitet och prisklass.

  1. VPN-servern och klienten autentiseras när de ansluter till tjänsten för det virtuella privata nätverket.
  2. Servern tillämpar sedan ett krypteringsprotokoll på all data som skickas och tas emot.
  3. VPN skapar en krypterad “tunnel” över Internet. Detta säkrar data mellan klienten och destinationen.
  4. För att garantera säkerheten för varje datapaket krypterar VPN-paketet datapaketet genom att svepa in det i ett externt paket och kapsla in det. Detta är den centrala delen av VPN-tunneln och säkerställer datans säkerhet under överföringen.

När data anländer till servern tar dekrypteringsprocessen bort det yttre paketet.  

Popcorn time utan VPN – Osäkert?

Använd aldrig PopcornTime utan en VPN. Du kan råka illa ut om du tittar på innehåll och bryter mot upphovsrättslagarna. Din IP-adress är synlig och internettrafiken leds via internetleverantörernas servrar, så det borde inte vara svårt att spåra den. Det finns många skäl att använda den bästa VPN-tjänsten för Popcorn Time. Det förhindrar inte bara att du blir spårad, utan skyddar dig också på nätet.

Popcorn Time är otroligt lätt att navigera, men det kan vara farligt att använda det utan en VPN. Även om du bor i ett land som har en mild torrentpolicy kan du få böter för att ha tittat på otillåtet innehåll. Popcorn Time-användare har upplevt detta tidigare, särskilt nu när regeringarna har stärkt åtgärderna mot piratkopiering genom att slå till mot spegelsajter.

När du ansluter till den lämpligaste VPN-tjänsten för PopcornTime får du en ny IP-adress. Detta beror på vilken region och server du har valt i förväg. Din ursprungliga IP-adress maskeras av den nya IP-adressen – även om du befinner dig i region A kommer din plats att se ut som om du befann dig i region B.

Å andra sidan är fördelen med att använda Popcorn Time med en VPN att du får obegränsad tillgång till internet. Du kan ansluta till servrar från olika regioner så ofta du vill, så att du kan få tillgång till innehåll som är särskilt utformat för dessa regioner. Regionala begränsningar är en olycklig realitet i modern tid, men de kan övervinnas med en VPN som Ivacy.

Är Popcorn Time en webbplats för streaming eller nedladdning?

Tekniskt sett är Popcorn Time faktiskt en torrent-webbplats, och genom att trycka på Play-knappen startar nedladdningen av torrent-filer. Du kan också ladda ner, dvs. titta på, tv-program och filmer för andra användare. När du avslutar programmet slutar nedladdningen också.

Fungerar Popcorn Time långsammare om du använder VPN?

Detta beror till stor del på din anslutningshastighet och VPN-leverantören för Popcorn Time; det har observerats att en dålig VPN kan försämra kvaliteten på Popcorn Time-streamingen kraftigt. Om du väljer en VPN med hög nedladdningshastighet kommer du inte att stöta på några problem när du streamar.

Med en bra VPN kan du dessutom maskera din IP-adress för att behålla din anonymitet gentemot din internetleverantör. Om inte kan det bero på problem med för låg hastighet eller för höga hastighetsgränser hos din internetleverantör.

Kan jag använda en gratis VPN för Popcorn Time?

Det kan finnas bra gratis VPN-tjänster, men de är inte de bästa för streaming eller torrenting. Detta beror på att pålitliga gratis VPN-tjänster har gränser för hur mycket data du kan använda, och du kommer snabbt att nå din dagliga eller månatliga gräns. Obegränsade gratis VPN-tjänster är ofta mindre säkra eller säljer dina uppgifter till marknadsföringsföretag.

Många Popcorn Time VPN-tjänster har en policy för noll loggning, vilket innebär att ingen av din internettrafik sparas. Dessutom är din åtkomst begränsad till dig själv. Detta innebär att ingen tredje part kan få tillgång till ditt konto.

Hur fungerar en VPN-tunnel?

VPN-tunnlar skapas genom att låta en klient – en dator, smartphone eller surfplatta – autentisera sig hos en VPN-server. Servern använder sedan ett av flera krypteringsprotokoll för att se till att ingen kan spåra den information som skickas mellan dig och destinationen. Det är viktigt att komma ihåg att all data först måste delas upp i paket innan den kan skickas eller tas emot på Internet. För att garantera säkerheten för varje datapaket lindar VPN-tjänster in datapaketet i ett externt paket, som sedan krypteras i en process som kallas inkapsling. Detta externa paket skyddar all data under överföringen och är den centrala delen av VPN-tunneln. När data anländer till VPN-servern krävs en krypteringsprocess för att ta bort det yttre paketet och få tillgång till informationen inuti.

Hur fungerar en VPN-server?

När du har skapat en VPN-tunnel skickar din enhet krypterad information (t.ex. webbplatsen du vill visa) till VPN-servern. Informationen krypteras och överförs till den angivna webbservern. Den faktiska IP-adressen överförs också i hemlighet. Istället visas sannolikt IP-adressen för den VPN-server som den är ansluten till. När webbservern svarar krypterar VPN-servern data och skickar den till dig via din internetleverantör, medan VPN-klienten krypterar informationen när den når din enhet.