”Omedelbart” – den otåliga konsumenten

Trendsajten Buzzter.se har idag för sina abonnenter publicerat en ny trendanalys på temat omedelbarhet. Dagens konsument präglas allt mer av otålighet. Nu, nu, nu – ingen vill vänta på framtiden utan vill att allt ska finnas tillgängligt för dem på direkten. Detta är en följd av det förväntningssamhälle som växt fram under 2000-talet.

En solklar effekt av förväntningssamhället är att vi blir mer krävande som konsumenter och de företag som inte står på tå för att ständigt erbjuda något nytt på ett nytt sätt ratas obevekligen. Trygghet är inte ens i riskbranscher en parameter som säljer. Med trenden Omedelbart vill vi visa vilja förväntningar dagens konsument har på att företag kan erbjuda allting när kunden vill ha det.

Hur tillfredställer man då de otåliga konsumenterna som ”omedelbart” vill få tillgång till sina beställda prylar? ”Vi ser redan en rad uppfinningsrika försök. Ett intressant exempel är t ex Amazons nya e-handelstjänst ”Dash-knappen”. Knapparna är programmerade till en funktion, att beställa en viss typ av vara t ex tvättmedel, toalettpapper, Gatorade. Knapparna kopplas upp mot hemmets wifi och kommunicerar med Amazons e-handelsapp i kundens mobiltelefon”, säger Jörgen Ramnelöv, analytiker på Buzzter.

Trendanalysen finns tillgänglig på buzzter.se för tjänstens abonnenter.