Sveriges största kvinnliga stjärna på YouTube: Therese Lindgren

Therese Lindgren är Sveriges största kvinnliga Youtuber med över 10 miljoner sidvisningar i månaden och en halv miljon följare i sociala medier. Läs här om hennes resa till kändisskapet på Youtube och hur hon omsätter över 300.000 kronor i månaden med sitt arbete.

På Therese Lindgrens kanal med samma namn visar och berättar hon om skönhetsprodukter, hälsa och djurens rättigheter. För sitt engagemang har hon blivit tilldelad utmärkelsen ”Årets Youtuber” på Guldtuben samt kammat hem priset ”Årets Youtuber” under Finest Awards.

Hur kom det sig att du började med att producera video till Youtube?

Jag startade min youtube-kanal i slutet av en sjukskrivning efter att jag följt internationella youtube-kanaler med skönhetsinriktning under en period.

Hur mycket jobbar du med dina produktioner?

Youtube är mitt heltidsjobb. Att filma och redigera en video tar mellan 6 till 8 timmar och i dagsläget publicerar jag en video per dag, även på helgerna.

Hur ser en vanlig dag ut för dig när du producerar dina klipp?

En vanlig arbetsdag brukar börja med att jag filmar en video vilket tar cirka 1-1, 5 timmar. Därefter ägnar jag cirka 5-6 timmar åt att redigera den. Utöver detta arbete dedikerar jag en timme åt att svara på mina följares kommentarer. Jag går också ofta på möten med företag som är intresserade av att synas i samband på min kanal samt sköter även bolagsrelaterade uppgifter som fakturering och bokföring.

Tjänar du pengar på din kanal idag?

Youtube är sedan april i år mitt heltidsjobb och är kopplat till mitt aktiebolag. I dagsläget omsätter bolaget cirka 300.000 – 350.000 kr per månad.

Du har också startat en e-handelsbutik. Hur går det?

Jag har ännu inte lanserat min webshop, det kommer att ske i oktober. Ett projekt jag tillsammans med mina kollegor jobbat dedikerat och intensivt med det senaste halvåret.

Vad har du för framtidsplaner?

Mina framtidsplaner är att fortsätta producera och publicera videos på Youtube, parallellt  som jag driver min webshop www.hookedonyou.se.