20 nya filer per email

Guide: Så här skickar du stora filer på internet

20 nya filer per emailSå skickar du stora filer på nätet – läs med nedan

Hur skickar jag stora filer via internet? Min e-post kan inte hantera stora filer. Vi står alla inför samma problem: vi kan inte skicka stora filer via internet. Men det finns användbara alternativ, och vissa av dessa tjänster har begränsade versioner som inte kräver registrering eller ett betalt konto! Det finns andra metoder och plattformar som inte kostar pengar, som inte har några begränsningar och som har öppen källkod. Låt oss titta på båda alternativen.

Skicka stora och små filer

Behöver du skicka en rapport som innehåller stora mediefiler, CAD-ritningar, videofiler eller stor grafik till en kollega eller vän? Med Dropbox kan du skicka stora filer i olika format till vem som helst och på vilken enhet som helst. Skapa en delad länk och dela den med andra Dropbox-användare.Med Dropbox Transfer kan du skicka stora filer på upp till 100 GB (250 GB med tillägget Creative Tools) utan att använda Dropbox-utrymme. Mottagarna kan visa och ladda ner filer även om de inte har ett Dropbox-konto.

Skicka stora filer på ett säkert sätt med delade länkar Undrar du hur du skickar en stor fil via e-post eller vad som händer med en bilaga när du trycker på “Skicka”? Med fildelning i Dropbox har du alltid kontroll. Mottagarna kan visa och ladda upp kommentarer till länkar till filer som skickas från Dropbox. De kan dock inte redigera den ursprungliga filen. Du kan också ange ett lösenord för den delade länken och fastställa dess utgångsdatum. Om du vill låta mottagarna redigera den delade filen kan du enkelt bjuda in dem till den delade mappen där den aktuella filen finns. Med den kostnadsfria testversionen av Dropbox kan du skicka filer säkert via e-post.

Tips: Använd Dropbox Transfer för dina filer

Är du redo att överföra din färdiga högupplösta video eller ditt reklampaket? Med Dropbox Transfer kan du skicka filer på upp till 100 GB utan att ta upp utrymme i din Dropbox-lagring. Om du behöver mer överföringskapacitet kan du kontakta ditt säljteam om du vill överföra upp till 250 GB med modulen Creative Tools (tillval).

Förhandsgranska massor av olika filtyper

Med Dropbox blir delningen enkel och smidig också för mottagarna av dina delade filer. Filmottagarna kan visa och kommentera i alla filer inklusive Photoshop-, Excel- och Sketch-filer, även om mottagaren inte har de apparna installerade.

Kan jag skicka stora filer från min iPhone eller Android-enhet?

Ja, du kan skicka stora filer från din iPhone eller Android-enhet med Dropbox mobilapp, som skapar en delad länk så att du kan skicka filer till Dropbox, oavsett storlek, och dela länken med lämpliga mottagare via chatt, SMS eller e-post.

kvinna skickar stora filer från sin dator

Hur skickar jag stora filer via e-post?

Du kan skicka stora filer via e-post genom att skapa en delad länk till en fil eller mapp som lagras i Dropbox. I Dropbox för du markören över filen eller mappen du vill skicka via e-post och klickar på “Share” (dela) när den visas. Om länken ännu inte har skapats klickar du på “Skapa länk” under alternativet “Kan redigera” eller “Kan visa”, beroende på vilken åtkomst du vill dela med dig av. Klicka på “Länkinställningar” för att konfigurera inställningar för länken, t.ex. lösenord och utgångsdatum. Klicka på “Kopiera länk” för att bifoga en fil eller mapp till ett e-postmeddelande till den person du vill dela den med. Du behöver inte komprimera eller zippa filen för att bifoga den till e-postmeddelandet.

Du vill skicka en video som tagits under din semester till dina medresenärer. Eller så vill du skicka digitala foton och en PowerPoint-presentation. Ja, ibland behöver du skicka stora filer över internet och e-post är inte den bästa lösningen. De flesta e-posttjänster har begränsningar för storleken på bilagor, och även om du lyckas kan det hända att de inte accepteras av mottagarens e-postsystem. Molntjänster som Microsoft Onedrive och Google Drive används ofta för att dela stora filer. När du laddar upp filer till dessa tjänster lagras de på Microsofts eller Googles servrar och kan delas med vem som helst.

Nackdelen är att molntjänsten kräver registrering. Om du inte gillar det kan du använda Sprend i stället. Denna svenska webbtjänst överför filer gratis. Filerna laddas tillfälligt upp till Sprends servrar och sedan kan mottagaren ladda ner dem.

Så här fungerar det:

 1. Se till att det bara finns en fil. Om du har en mapp med flera bilder högerklickar du på mappen och väljer “Skicka till komprimerad mapp”. Detta skapar en så kallad ZIP-fil som du kan öppna var som helst.
 2. I Sprend klickar du på Välj fil och letar upp filen du vill skicka, den måste vara mindre än 2 GB stor. Välj den och klicka på Öppna.
 3. Ange mottagarens e-postadress och ett meddelande. Klicka på Skicka fil för att skicka filen.
 4. Mottagaren får ett e-postmeddelande med en länk för att ladda ner filen.

Vilka olika plattformar finns det för att skicka stora filer?

Här är en lista över kommersiella plattformar som du kan använda för att skicka stora filer via internet. I många fall kan du använda vissa plattformar gratis, men om du vill öka din begäran måste du börja betala omedelbart (det är tanken) De flesta av oss känner till dessa plattformar och använder förmodligen några av dem.

 • Sprend.com: 2gb gratis 20gb betaltjänst
 • transfernow.com: 2gb gratis 20gb betaltjänst
 • mailbigfile.com: 2gb gratis 4-20gb betaltjänst med extra lång tillgänglighet
 • filemail.com: 25gb obegränsad endast tillgänglig för betaltjänster
 • sendtransfer.com: Gratis upp till 10 GB.
 • DropSend: Betald tjänst med mer lagringsutrymme och ingen gräns för filstorlek
 • zipshare.com: 500mb gratis 5gb betalt (obegränsad lagring)
 • wetransfer.com: 2gb gratis 20gb betaltjänst
 • Dropbox.com: Betald tjänst
 • filestofriends.com: 1gb gratis 5gb betaltjänst
 • transferxl.com: 5gb gratis 100gb betaltjänst

File Pizza

File Pizza är en tjänst med öppen källkod för att dela filer online via WebTorrent. När du laddar upp en fil får du en länk som vidarebefordras till mottagaren, som kan ladda ner filen och lämna ett fönster öppet. Tjänsten är öppen källkod och helt gratis, oavsett hur stora dina filer är eller hur ofta du använder dem. Filstorleken är obegränsad och torrentens upp- och nedladdningshastighet kan spåras och laddas ner som en ZIP-fil.

OnionShare

OnionShare är en av de bästa fildelningstjänsterna som gör det möjligt för användare att dela filer anonymt och säkert. Det är också en plattform med öppen källkod som gör att du kan skapa en adress och mottagarna kan få tillgång till de filer du vill dela genom att gå in på adressen via Tor-webbläsaren. Till skillnad från andra tjänster som Google Drive eller e-post ger du med OnionShare inte plattformen tillgång till dina filer. Så länge du fortsätter att skicka in en anonym URL kan endast du och din moet få tillgång till informationen.

Dessa tjänster finns i många olika varianter och gör det möjligt att utbyta stora filer, stora bilder eller många videor via internet. Det enklaste alternativet är det här, där stora filer kan laddas upp till en server och mottagarens e-postadress anges. Mottagaren får ett e-postmeddelande om att det finns en fil att ladda upp och att de kommer att kunna göra det om några dagar. Spartansk, enkel och okomplicerad filöverföring. Den här typen av överföring är den enklaste och den som många av oss tycker är mest praktisk.

man försöker skicka stor fil på datorn

Hur är det med kryptering när du skickar stora filer via Internet?

Om du skickar känslig information via Internet eller om du misstänker att en konkurrent försöker få tag på din information kan det vara en bra idé att kryptera dina filer. Detta rekommenderas för dem som överför affärshemligheter eller vill försäkra sig om att endast mottagaren kan få tillgång till din information.

Hur många gånger om dagen skickar du stora filer via Internet, och om du måste göra det flera gånger om dagen kan du kontrollera att du verkligen tar emot dem. Visa tjänsterna att du kan skicka stora filer genom dem, och även om de skryter om att de är den bästa leverantören för dig, om de begränsar hur många gånger per dag du kan använda tjänsten, även om tjänsten Kanske, att begränsa deras tjänster till det faktum att du kan skicka de största möjliga filerna genom dem skulle vara ett relativt dåligt beslut. Kontrollera fakta och välj en tjänst som passar din situation.

Hur stora filer kan jag skicka till ett fast pris?

Detta är den vanligaste frågan. Om du filmar en video är det lättare att dra ut den, även om den är filmad på en mobil enhet. Många mobila enheter kan filma i 4K, och en 10-minuters video tar 3,5-4 GB. Även om du filmar i HD kan det ta lång tid, över 1 GB. Det skulle vara svårt att skicka sådana filer till vänner och bekanta. Om filen är exceptionellt stor, inte bryr sig om kryptering och kan skickas så många gånger per dag som möjligt (dvs. bara en fil att skicka till de berörda personerna), kan du därför

Att förlänga tillgänglighetsperioden till månader, år eller till och med obegränsad tid verkar lite extravagant. Det är helt enkelt alternativ som vi kallar för lagring, och vissa av dessa tjänster tillhandahåller lagringsutrymme. Om du tittar på traditionella tjänster för att skicka stora filer bör du dock inte använda så många molntjänster. Molntjänster erbjuder många fler funktioner, de är lite mer komplexa som tjänst och kostar vanligtvis lite mer.

Sammanfattning: Tänk på dessa olika saker när du väljer tjänst för att skicka stora filer

 • Vad är mycket viktigt när du skickar stora filer?
 • Är storleken på själva filen viktig?
 • Är kryptering och säkerhet viktigt?
 • Är det viktigt att filen kan skickas många gånger på en dag?
 • Är det viktigt att filerna är tillgängliga under lång tid?
 • Är det viktigt att lagra filer för att kunna använda tjänsten som säkerhetskopiering?