ungdom tittar på tv

Stor guide: Så ser du SVT Play, TV4 Play och Telia Play utomlands

svensk flaggaFunkar det att se på svensk tv utomlands? Det är faktiskt möjligt, med vissa inställningar och med hjälp av olika typer av tjänster. Så kanske är det här året som du kan se Kalle Ankas jul på SVT Play även om du är utomlands! Slippa snö, slask och kyla, men ändå behålla traditionerna som alla älskar. Hur härligt vore inte det? Här går vi igenom allt du behöver veta för att se på svensk tv utomlands. Det är inte så krångligt som du tror.

Kan man se SVT Play utomlands?

Vad behövs för att se SVT Play utomlands? För att det överhuvudtaget ska gå att se svensk tv utomlands måste du ladda ner en VPN tjänst. När du använder Internet skickas alltid data mellan din enhet och andra nätverksanvändare.

VPN står för Virtual Private Network, det innebär att det skapas en säker väg mellan din telefon eller surfplatta och internet. Detta i sin tur gör att data kan skickas tryggt och säkert via en krypterad anslutning. Du kan alltså ansluta till en svensk server trots att du är utomlands. Uppgifterna skickas därifrån till sidan du försöker nå. På detta sätt kan man lura SVT Play att man faktiskt är i Sverige, när du i själva verket sitter någon helt annanstans i världen, men fortfarande vill känna dig lite hemma. Det smarta här är att oavsett vilken mobil eller dator du har så fungerar det då det finns både appar och mjukvara till datorer. Så, du  kan till och med kika på Svt Play på din iPhone, Android eller annan enhet när du är utomlands!

När du går vidare med en VPN så byts din vanliga Ip-adress ut mot en annan och det är den som syns, för att det ska se ut som att du är hemma i Sverige. Det är ett bra sätt att kunna se innehåll som egentligen är blockerat, du surfar säkert och anonymt.

Du kan bara se exempelvis SVT Play om du använder en svensk IP-adress, eftersom svensk tv är blockerad annars. En VPN lösning är det bästa alternativet om du vill kunna se svensk tv utomlands. En ganska enkel och förhållandevis billig lösning till att alltid kunna se svensk tv utomlands om du undersöker alternativen.

Kan man se SVT Play utomlands med en gratis-VPN?

Det känns såklart lockande att använda gratis VPN, men det är inte att rekommendera, då det kan innebära en hel del otrevliga problem. Virus och dataintrång är inget som någon vill ha. du kan även bli spårad så att din känsliga information läcker ut till obehöriga. I vissa fall kan även internetuppkopplingen blir långsammare och programmen hackar och segar sig fram. Mängden data du får med gratisversionen kan dessutom ta slut väldigt snabbt, medan du kanske har mer kvar att se. Med andra ord kan det som verkar billigt nu bli en dyr och smärtsam historia senare. dessutom har gratisversionerna långt ifrån alla bra funktioner och kan därmed fungera sämre. det rekommenderas att lägga en lagom slant på en bra VPN tjänst, för att undvika eventuella problem i framtiden.

Just nu finns det många bra VPN-tjänster på marknaden, som också erbjuds i Sverige. För att du ska kunna lura streamingtjänsten att du är i Sverige så behöver du ansluta dig till en svensk server. Men kom ihåg att vissa delar av SVTs utbud går bara att se i och från Sverige. 

VPN-tjänsterna gör också att du tryggt och säkert kan surfa på nätet, helt lagligt. SVT Play går att se helt gratis och lagligt, du betalar bara för VPN-tjänsten du väljer. De flesta företag erbjuder en provperiod och pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Så vad väntar du på?

strand utomlands
Även om du är på semester utomlands och ligger på standen kan du se svensk tv på kvällen!

Vad gör jag om SVT Play tror att jag är utomlands?

Om du nyligen varit utomlands och SVT Play fortfarande tror att du är utomlands kan du behöva ändra om lite i dina inställningar. Det kan bland annat ha med din IP-adress att göra. Denna måste vara inställd på SE. Har du däremot en IP-adress för utlandet trots att du själv befinner dig i Sverige, så kan det vara en bra idé att kontakta din internetleverantör för att ta reda på va felet beror på. Ett annat problem kan vara att din IP-adress blockeras. Andra problem kan ha med ditt WiFi att göra, att brandväggen hindrar dig från att spela upp visst innehåll. Det är relativt enkelt att fixa själv eller med hjälp av någon kunnig inom området.

Du kan enkelt ändra inställningarna i webbläsaren Chrome för Android enheter, så att mängden data som används minskas. Detta görs enkelt via Inställningar, Bandbreddshantering, minska dataanvändning, avstängd. 

Varför begränsar SVT Play mitt innehåll utomlands?

Visst kan det vara frustrerande att mötas av en svart skämt för att innehållet inte kan visas utanför Sverige, när du äntligen satt dig ner för att njuta av en fotbollsmatch eller tänkt få en lugn stund medan ungarna kollar på barnprogram. Varför är det så då? Sedan en bestämmelse 2017 där alla i EU-länder ska kunna ta del av samma utbud, inom EU. Eftersom SVT är en public service kanal så omfattas de inte av samma bestämmelser. Det är något krångligt med alla dessa bestämmelser. I vissa fall är de producenterna för programmen som bestämmer vilka program som får sändas utanför Sverige.

När du använder SVT appen på din enhet så laddas allt tillgängligt material ner automatiskt. Letar du något särskilt så sök igenom och se om just ditt program finns tillgängligt utomlands. Du kanske har tur! Det finns trots detta goda nyheter för dig som vill kunna streama svenska program utomlands, åtminstone en del kanaler och tjänster fungerar. Är du däremot utanför EU så behövs en VPN-tjänst, som vi tidigare nämnt. då kan du på lagligt vis komma runt blockeringar och begränsningar. Är du utomlands och inte använder dig av VPN så kommer du inte kunna se Viaplay, Netflix och HBO Nordic

VPN för att se SVT Play utomlands

När du bestämt dig att det kan vara värt att använda dig av en VPN-tjänst så är det enkelt att följa instruktionerna för att få igång det. Det är lyckligtvis väldigt enkelt, med rätt VPN-tjänst. När du laddar ner en svensk VPN så får du på så sätt en svensk IP-adress, vilket är nödvändigt för att det ska fungera. Ladda ner den VPN tjänst du bestämt dig för, starta den och se att allt ser bra ut. Där väljer du den svenska server som erbjuds, Sen är det bara att sätta igång. Lätt som en plätt!

Kan man se TV4 Play utomlands?

Har du spanat in något spännande på TV4 Play som du tänkt se när du är ledig och utomlands. Vet du inte riktigt hur det ska gå till? Går det ens? För att Tv4 Play ska funka utanför Sverige behövs även här en VPN-tjänst. Bästa även här är att inte använda sig av gratisversionerna, då de oftast har en gräns på 1GB, och i ärlighetens namn är det väldigt lite. e är dessutom väldigt begränsade för att kunna avblockera TV4 Play. e flesta leverantörer är rörande överens om att det är svårt att få bort blockeringen för TV4 Play. det beror främst på att TV4 vidtagit åtgärder och ändrat sina anti VPN-åtgärder. Kontrollera noga så att det inte blir några problem innan du köper någon VPN-tjänst och att den klarar av att avblockera TV4 Play.

Att använda sig av en bra VPN-tjänst kan kosta upp emot 100 kronor per månad, beroende på leverantör.

Varför tror TV4 Play att jag är utomlands?

Kontrollera att din lokala brandvägg inte blockerar Flash Player. Detta kan förhindra att videoklipp och appar spelas upp. Du kan ställa in webbläsaren Chrome för Android så att den minskar mängden data som den använder. det kan ge sken av att av du är utomlands.

par som flyttat utomlands
Även om du flyttar utomlands kan du ta svensk tv med dig med hjälp av en VPN.

Hur fungerar det att titta på TV4 Play utomlands med Bankid?

Om du tillfälligt befinner dig utomlands så kan du i de flesta fall se TV4 Play, eftersom TV4 inkluderas i EU:s regler om dataportabilitet. Du måste trots detta fortfarande vara folkbokförd i Sverige och det kontrolleras lättast med ditt Bank-ID. Den internationella SPAR-adressboken kopplas sedan ihop med ditt personnummer för att synkas. 

Hur tittar jag på Telia Play utomlands?

Telia Play kan du enkelt ta med dig när du ska resa inom EU och EEs länder. Kolla först informationen du fick när du tecknade avtal, vad som gäller i det landet du tänkt besöka, för att slippa oväntade överraskningar. var beredd på att kvaliteten på kan skilja sig markant från det du är vad vid hemma, detta beror vanligtvis på brebandsanslutningen.

Hur tittar man på C More Play utomlands?

Om du tänkt ta med C More Play utomlands så bör du vara beredd på att vissa VPN tjänster är blockerade från Sverige. Detta är bra att undersöka när du väljer VPN leverantör. Den som anses vara bäst för samtliga stora streamingsidor är Nor VPN. Med de kan du använda C More Play och TV4 Play, även Netflix USA och andra.

Fungerar Comhem play utomlands?

Hur är det med Comhem Play utomlands då? Faktum är att de flesta streamingtjänster fungerar med en VPN-tjänst. Det gäller bara att kolla vilken som passar bäst för ditt abonnemang, då vissa kan blockeras eller på andra sätt ha problem att fungera. Gör en grundlig sökning så ska du kunna använda Comhem Play på semestern, utan större problem.

Hur ser man Boxer Play utomlands?

Även Boxer Play, som samlat en rad populära serier, filmer, barnprogram och tv-kanaler, ger dig chans att streama och användas utomlands. Med Boxer Play får du det senaste utbudet av svenska och utländska Play-kanaler. Använder dig dig av en VPN-tjänst med svensk server, som ger dig en svensk IP-adress så är du så gott som klar att börja streama. Oavsett var du befinner dig så ska du alltid kunna känna dig som hemma, om du vill det.

Hur ser man Viasat Play utomlands?

Vill du kunna se Viaplay på semestern så är det inga problem längre, tack vare de nya reglerna från 2018, som möjliggjorde detta. Inom EU och EES länder och även Norge. Tjänsten fungerar på precis samma sätt som du är van vid hemma i Sverige vad gället kvalitet, utbud och tekniska detaljer. Bra att tänka på är dock att kvaliteten på innehållet kan vara olika, beroende på överföringshastigheter och bandbredd. Var alltid noga förberedd innan du kommer fram, för att slippa hålla på med tekniska problem när du egentligen bara ska ta det lugnt och njuta av semestern. Tänker du resa utanför EU så gör u bäst i att ha alla dokument eller liknande klara innan du reser, spara till exempel ner det på datorn, mobilen eller surfplattan, så att du har lätt att få fram de. För personer som utanför EU rekommenderas att inte ansluta till något lokalt nätverk när du använder Viaplay, då detta kan göra att du blir avstängd från tjänsten på grund av rättigheter. Det kan också hända att appen uppdateras automatiskt och du går miste om din licens och allt du laddat ner.

Tänka på det här när du väljer VPN för att se svensk tv utomlands

VPN-tjänster är ju jättebra att använda sig av när du vill se svensk tv utomlands. det finns några saker som är bra att tänka på i valet för VPN-tjänst. vad är att föredra och vad är överflödigt.

  1. Svensk server: Det absolut viktigaste är att VPN-företaget kan leverera svenska servrar. Har du det så kan du så gott som vara säker på att allt kommer att gå bra.

  2. Säkerheten främst: Att välja fel VPN där du kan bli övervakad är ingen hit. de kan skicka din information vidare, vilket man inte vill råka ut för. Det finns ingen större oro till detta om du väljer VPN- tjänst med omsorg. det är väldigt viktigt att tjänsten inte spårar och sparar in datatrafik. de företag vi kommer lista här erbjuder stor säkerhet inom trafikloggning. Så ingenting kommer att läcka ut till obehöriga.

  3. Snabb hastighet: När du väljer VPN-tjänst så bör du kolla så att det kommer gå snabbt och inte sega fram. Det finns väl inget värre än när det stannar och laggar hela tiden.

  4. Hur är kundservicen: Visst vill man väl kunna få hjälp snabbt när man behöver det. det är rekommenderat att du kollar detta, för att allt ska funka smidigt.

  5. Hur är priset? Det kan ju vara en särskilt viktig detalj att ha ställning till. Internet erbjuder både gratisalternativ och betaltjänster för VPN. Vi har slagit fast att gratisalternativen inte är någon hit, det tryggaste och säkraste sättet är att betala en slant för sin VPN-.tjänst. Kolla vad du får och jämför de olika företagen.
internetkablar för vpn
Tänk dig en VPN som att du tar lurar din dator eller telefon att din router har en sladd från Sverige i sig. På det sättet tror också TV4 Play, SVT Play och andra tjänster att du är i Sverige!

Vad mer kan du använda VPN till? Här är våra tips!

Förutom de streamingtjänster vi nämnt här ovan så kan VPN användas till annat, t.ex att se på amerikanska Netflix. Där är utbudet bra mycket större än det vi kan se här i Sverige. För att få det att fungera så gör du helt enkelt tvärtom, ser till att vara inne på en amerikansk server. På så sätt tror den att du är är och du kommer åt innehållet.

Nu när du vet att det faktiskt går att se på Kalles jul från solstolen eller vad du än råkar vara, så vill du ju också hitta det absolut bästa. Något som inte hackar, stannar mitt i eller vara långsamt. För att det ska bli så bra som möjligt nu när du vet lite om hur det fungerar, så kommer här en lista med de absolut bästa VPN tjänsterna på marknaden just nu och varför de är så bra. Annars får du bara prova dig fram! Att se på svensk tv utomlands har aldrig varit enklare.

Tips 1: VPN Express

Med VPN Express får du en snabbt och säker VPN utan att behöva registrera dig. dessutom får du obegränsad bandbredd och tillgång till kundtjänst dygnet runt, Express VPN är högst rankad och alltså mest populär. 

Du får en riskfri testperiod i 30 dagar.

Funkar med de flesta mobila enheter och plattformar.

Finns i 94 länder med över 3000 servrar.

Chrome och Firefox tillägg.

Ingen svår och komplicerad konfiguration.

Inget gränssnitt för Linux.

Få 3 månader gratis om du registrerar dig nu.

Tips 2: CyberGhost

Cyberghost är ett säkert val, som erbjuder snabba hastigheter och kundsupport dygnet runt.

Säkra anslutningar.

Säkra och kontrollerade säkerhetsinställningar.

Extrafunktioner Firefox och Chrome.

Stort servernätverk.

Stort webbläsartillägg.

Tips 3: Surfshark

Detta är VPN-tjänsten för nybörjare, för säker surfning.

Sparsamma alternativ om du är nybörjare.

Bra hastigheter på hela internet.

Tillägg för Chrome och Firefox.

Kundtjänst öppen dygnet runt via chatt, för snabb hjälp.

Kan ha lite fördröjning av anslutningen.

Tips 4: PIA (Private Internet Acess)

Privat VPN kan du använda utan registrering, de har också den största serverparken.

Snabb och säker surfning på internet.

Bra och trygga säkerhetsfunktioner.

Jättesnabb uppkoppling över korta avstånd.

Kundtjänst dygnet runt.

Begränsad kompatibilitet.

Tips 5: NordVPN

Nord VPN erbjuder snabba VPN-tjänster hög integritet och säkerhet.

VPN-tjänsten är känd att vara stor internationellt.

Servrar som är effektiva och snabba.

Många funktioner och finesser

Begränsade protokoll för Windows.