en bild med ordet ladda ner på engelska

Är det säkert att ladda ner utan VPN?

en bild med ordet ladda ner på engelska

 

Är det säkert att ladda ned utan VPN?

Vill du kunna ladda ner filmer och serier gratis på nätet? Vill du även vara skyddad när du gör det? Då behöver du en VPN som NordVPN för att ladda ner. I den här artikeln visar vi hur du ska gå tillväga för att ladda ner gratis filmer och serier på ett säkert sätt. 

Behöver man VPN för att ladda ner?

I och med internets framfart har det blivit både smidigare och lättare att se piratkopierade filmer och serier. Om du innan var tvungen att få tag på en fysisk kopia, så kan du nu bara ladda ned det du vill se från nätet. Det låter enkelt, men det finns vissa risker med det, exempelvis så kan nedladdningarna innehålla virus eller så försöker hackare stjäla dina uppgifter. Det gör att det kan vara väldigt osäkert att ladda ner från nätet, men det finns vissa saker du kan göra för att skydda dig. 

Det bästa alternativet är att ladda ned med VPN. Det är mycket säkert att ladda ner med VPN eftersom att en VPN krypterar din internettrafik och gör din anslutning anonym. Det gör att ingen kan se vad du gör på nätet, inte ens din internetleverantör eller en hackare. 

NordVPN – #1 VPN för att ladda ner så säkert som möjligt

Ladda ner utan VPN

Det finns väldigt många risker med att ladda ner utan VPN och därför rekommenderas det inte. Exempelvis så är din IP-adress inte anonym om du inte använder en VPN och då syns det vad du gör på nätet. Det kan leda till att hackare kapar dina uppgifter eller att polisen spårar dig. Eftersom att det är olagligt att ladda ner piratkopierat material så är det extra viktigt att vara anonym när du gör det. 

Förutom att en VPN gör din data oläsbar så skyddar den dig också från virus och skadlig programvara. Detta är naturligtvis olika från VPN-tjänst till VPN-tjänst, så därför är det viktigt att välja en tjänst som har en sådan funktion. Vi rekommenderar NordVPN i det här fallet. NordVPN har en inbyggd virussökning i deras program som scannar varje nedladdning som du gör. Om programmet skulle hitta ett virus kommer det genast ta bort det, innan viruset hinner göra någon skada på din enhet. NordVPN är därför en av de säkraste VPN-tjänsterna för dig som vill ladda ner videos från nätet. 

Det är viktigt att välja rätt VPN

NordVPN är vårt val. 

Vi rekommenderar NordVPN om du vill ladda ner med VPN säkert. NordVPN erbjuder många funktioner som annonsblockerare och skyhöga hastigheter, dessutom är de världsledande med att erbjuda skydd mot skadlig programvara då många VPN-tjänster inte gör det. 

Om du vill ladda ner film med VPN är NordVPN otroliga eftersom att de erbjuder servrar som är specifikt utformade för torrenting (alltså att ladda ner eller upp en fil via en sida som är skapad för att användare ska kunna dela filer mellan sig). I Nord VPNs app finns det en kategori som heter “Specialty Servers”. Välj en P2P server (peer to peer, delning mellan användare) därifrån så får du tillgång till en server som är specifikt anpassad för torrenting.

Dessutom har NordVPN en kill-switch funktion som är oumbärlig för dig som vill ladda ner filer med VPN. Kill-switch funktionen fungerar på så sätt att du blir automatiskt frånkopplad från internetet om din VPN- anslutning skulle gå ner. Att du direkt blir frånkopplad från internetet säkerställer att du inte är oskyddad på nätet medan VPN:en är nere och att din data inte ligger öppet. Så fort VPN-anslutningen är tillbaka igen kopplas du automatiskt tillbaka till internetet. För att ladda ner via VPN är NordVPN därför det bästa valet. 

Sammanfattning och avslut  

För att vara helt skyddad på nätet är en VPN-tjänst väldigt viktig. Den blockerar din data från nyfikna och obehöriga ögon och ser till att du kan surfa säkert på nätet. Dessutom kan den även ha virusskydd om du väljer en bra VPN som exempelvis NordVPN. VPN:en ser till att du är skyddad och upprättar en privat anslutning så att du kan ladda ner de filerna du vill utan att någon ser. 

Att ladda ner utan VPN är väldigt osäkert och det kan både leda till att en hackare får tag på dina uppgifter eller att du får virus eller skadlig programvara på din enhet. Dessutom kan en synlig IP-adress leda till att en myndighet som polisen får nys om vad du gör på nätet. Eftersom att det är olagligt att ladda ner material som omfattas av upphovsrättslagen är det alltid bra att det inte finns några spår efter dig som pekar på att du har gjort det. Tänk därför på att välja en mycket bra VPN.