Sköna Advertising öppnar dörren i Stockholm

Sköna Advertising, med säte i San Francisco, öppnar en filial i Stockholm. Likt verksamheten i USA kommer Sköna i Sverige specialisera sig på B2B-marknadsföring för tech/SaaS-företag.
Tanken är att ta med byråns mångåriga erfarenhet från Silicon Valley till det tech- och startup-boomande Sverige.
Den San Francisco-baserade byrån Sköna Advertising har i 13 år specialiserat sig på B2B-marknadsföring åt techbolag i Silicon Valley, med kunder som VMware, EMC, Apigee, ON24, och Snowflake. De senaste 3 åren har byrån bland annat hjälpt 7 av sina kunder på resan till börsnotering och förvärv av jättar som Google, SAP och IBM.
– Det känns som helt rätt tid tid för oss att expandera till Sverige. Vi tror att vår erfarenhet från Silicon Valley kan vara värdefull inte bara för startups utan även för större, mer etablerade tech/SaaS-bolag, säger Jenny Sagström.
Byråns framgångsrika affärsmodell i USA har byggt på en kombination av förståelse för techbolagens behov av strategi med fokus på tillväxt och ‘lead generation’, parat med fingertoppskänsla för modern design och branding.
– Vi har redan märkt ett väldigt starkt intresse för vår nisch här i Sverige. Många företag välkomnar en byrå som förstår sig på just B2B inom tech, som kan ‘tech-språket’ och har sett fallgroparna och framgångssagorna med egna ögon i Silicon Valley, menar Gwen Lafage och Martyna Studniarska, som tillsammans driver uppstarten i Stockholm.
Till en början kommer fokus ligga på Sverige och Norden. Senare är planen att även samarbeta med kunder i övriga Europa. De två kontoren i San Francisco och Stockholm kommer jobba integrerat.
Uppstarten på plats i Sverige drivs av Gwen Lafage, som har över 10 års ledarskapserfarenhet från marknadsföringsbyråer i Frankrike, London och Silicon Valley, samt Martyna Studniarska som har mångårig bakgrund inom planning och PR i både Stockholm och Silicon Valley, senast från PR byrån Rippler.