Nya sätt att tjäna pengar med Twitch

Den stora streamingtjänsten Twitch lanserar nu en juniorvariant av sitt partnerprogram. Tanken är att personer som är på gång, men ännu inte når upp till det ordinarie partnerprogrammet ändå kan tjäna pengar på sitt streamande.
För att kunna ta del av det nya programmet behöver du streama minst 500 minuter under en 30-dagarsperiod, ha minst 50 följare och tre återkommande tittare. Det är med andra ord en betydligt lägre tröskel än för deras vanliga partnerprogram, som innebär streaming i stort sett dagligen, med många följare och återkommande tittare.
Läs även: Facebook konkurrerar med Twitch om live-streaming av spel
Samtidigt är även utdelningen lägre, initialt kommer det nya programmet finansieras genom mikrobetalningar från tittarna. Genom att köpa speciella animerade emoticons att använda i streamingchatten, får såväl Twitch som den som streamar en del av kakan. På sikt säger Twitch att de kan tänka sig att utöka inkomstkällorna i det nya programmet. Kommande inkomstkällor kan vara abonnemang, annonsering samt varurekommendationer och försäljning direkt i kanalen.
Twitch hoppas att det nya programmet kommer göra det möjligt för nya streamare att börja tjäna pengar, och på så sätt snabbare lära sig vad som fungerar bra och inte. De menar att tiotusentals personer kan komma i åtanke för det nya programmet, något som även kommer att öka inkomsterna för Twitch. Programmet kommer börja rullas ut inom kort, och inleds med att Twitch skickar ut inbjudningar till användare som redan nu lever upp till kraven.
I realiteten innebär det att fler personer kan tjäna pengar på tämligen enkla insatser. Genom att streama 15-20 minuter per dag kan du bygga grunden för en inkomst, och utveckla ditt streamande utan att känna att du inte får något tillbaka. Helt enkelt kan nu väldigt många människor börja tjäna pengar på något som de redan gör idag. Att livestreama har nämligen blivit ett ganska vanligt sätt att kommunicera, och att då även ha möjlighet att få pengar för det hela är ju bara en bonus.