Nu börjar Elon Musk borra under Los Angeles

Entreprenören Elon Musk har tidigare meddelat att han genom sitt borrningsföretag ”The Boring Company” vill bygga ett nätverk av tunnlar under Los Angeles. Nu ska alltså arbetet ha påbörjats för första etappen.
The Boring Company har utvecklat en ny borrningsteknik som enligt Musk var enklare att utveckla än att få tillstånd att borra under staden. Men uppenbarligen gick mötet med Los Angeles borgmästare Eric Garcetti i början av juni bra. För redan i slutet av månaden tweetade Musk att första etappen av tunneln nu är klar.
Den stora borrmaskinen, som döpts till Godot, är över 120 meter lång och väger 1.200 ton. Tidigare har testborrningar gjorts under marken som används som parkering för Musks SpaxeX-projekt, borrningar som visat lovande resultat.
Tanken med tunnlarna är att minska trafikstockningar i staden, men inte genom att låta bilar köra i tunnlarna. Istället kommer elektriska slädar att transportera bilar, cyklar och människor i tunnlarna, i hastigheter upp till 200 km per timme. Musk har tidigare delat med sig av tester av slädarna, såväl som en konceptvideo som visar nätverket helt utbyggt.
Den första etappen är dock en tunnel mellan flygplatsen LAX och Culver City, med stopp i Santa Monica, Westwood och Sherman Oaks. Frågan är nu när den etappen står färdig, Musk verkar inte vara intresserad av att dra ut på projektet i alla fall.