Marika Baltscheffsky lämnar Google och går till MEDS.se

Marika Baltscheffsky ansluter som marknadschef (CMO) för apoteksutmanaren MEDS.se.

Marika kommer närmast från Google och har tidigare gjort internationell karriär inom byråvärlden. 2018 utsågs Marika till supertalang av Veckans Affärer.

Meds.se satsar på en ledande position på apoteksmarknaden. Idag går enbart 10% av de 45 miljarder som årligen spenderas på svenska apotek via nätet. Skiftet från butik har dock accelererat och branschen är den tydligt snabbast växande av alla online. Bolaget investerar kraftfullt i marknadsföring för att nå tillväxtmålen.

MEDS är väldigt stolta att attrahera vår drömkandidat Marika till nyckelrollen som CMO. Marknadsföring är vår största investering och Marika har helt rätt bakgrund och personlighet för att se till att vi maximerar utfallet, säger VD Björn Thorngren

Jag vill göra MEDS till en självklar del av vardagen för svenska hushåll. Min ambition är att vara ledande inom innovativ och verkligt datadriven marknadsföring. MEDS har haft ett väldigt imponerande första år på marknaden så möjligheterna är enorma, säger Marika Baltscheffsky

Marika Baltscheffsky har en dubbel kandidatexamen i psykologi och sociologi från Brown University i USA. Innan Google arbetade hon på reklambyrån Digitas i New York och London som kreativ strateg och kundansvarig för globala kunder såsom American Express, AstraZeneca, och L’Oreal. På Google har hon gjort karriär inom säljavdelningen där hon hjälpt svenska företag med digitala marknadsföringsstrategier.