Inom fem år är det bara video på Facebook

Om bara några år kommer Facebook vara helt utan text – ja, en sådan utveckling förutspår en av Facebooks toppchefer, Nicola Mendelsohn. “Skulle jag behöva slå vad om något så är det på video, video, video” sade hon under konferensen “Most Powerful Women International Summit” i London” nyligen.

Hon menar att mängden delat och skapat videoinnehåll ökat mer än någon kunnat ana på Facebook, något som är en av orsakerna till hennes starka uttalande: Inom fem år utesluter Mendelsohn inte möjligheten att “fejjan” bara kommer att bestå av videomaterial, rapporterar bland annat Fortune.

Bakom uttalandet finns ju faktiskt den imponerande siffran – åtta miljarder videovisningar dagligen – att sätta mot “bara” en miljard för endast ett år sedan. En ökning med sju miljarder visningar på ett år får såklart även den största skeptikerna att höja på ögonbrynen.

“Människor älskar möjligheten att se på innehåll från bakom kulisserna” på Facebook Live. “så engagemanget är mycket högre där” sade Mendelsohn som är avdelningschef för Europa, Mellanöstern och Afrika på den sociala mediejätten.

I takt med att allt fler ser på videos så minskar också mängden text, menade hon.

Kan detta ha att göra med Facebooks panik den senaste tiden över bristen på nyskapande och kreativitet bland sina användare? Videon – framförallt Live-varianten – ger ju människor ett annat medium att uttrycka sig igenom, och med tanke på hur hårt man driver den nya VR-tekniken så kan det ju även på så sätt påverka utvecklingen.

Om fem år får vi veta huruvida Mendelsohns förutsägelse stämde.

Behöver du hjälp med att skapa en framgångsrik annonskampanj via sociala medier? Klicka här