2020 är året då VanLife blir en trendande hashtag

Längtan efter att bli digital nomad växer sig starkare och många inser möjligheterna med att bo i en husbil och jobba online.

Varför sitta på ett kontor när du kan jobba från stranden? Varför cykla i regnet när du kan vandra i alperna? Så börjar allt fler tänka och drömma sig bort. Många börjar nu ta steget att uppfylla sina visioner, och ett sätt att lösa både boende och äventyrslängtan är att bo i en buss, skåpbil eller husbil.

Husbilen Bettan
I Bettan har vi det bra med kök, dusch, toalett och dubbelsäng.

Längs vägen möter vi allt fler som ser möjligheterna med att sänka sina kostnader genom att bo så här. #Vanlife får miljontals visningar på Youtube och några går så långt att de konverterar en 12 meters buss till sitt nya hem. Den enkla vägen är att köpa sig en vanlig husbil. Kostnader från 100.000 kronor till flera miljoner för en husbil, beroende på budget, och du kan åka dit näsan pekar.

Längs vägen möter vi många som lever så här idag. Alla har samma mål – att slippa sitta på kontoret och att finna bättre balans mellan fritid, jobb och familj.

Anna och Roger bygger webbplatser för svenska företag, Fabian och Elisabeth ska öppna e-butik med Tyskland som marknad, Lilly och sin man arrangerar svensexor i Holland och vi driver en contentbyrå. Fyra par som alla hittat ett nytt sätt att leva, långt borta från nio till fem och kontoret.

Själv har vi varit på resande fot de senaste åtta åren, i olika omgångar genom Europa, Asien, Oceanien och Centralamerika. Längtan att alltid känna friheten och sanden mellan tårna har drivit vårt kreativa tänkande till att hitta lösningar som gör att vi kan fortsätta livet på vägen som digitala nomader.

Jag tror att 2020 kommer locka fler att våga ta steget mot att bli digitala nomader och just hashtaggen #Vanlife kommer att bli en stark trend.