Så här många följare måste du ha på Instagram för att tjäna en vanlig lön

Om du vill vara en professionell influencer måste du ha många följare. Den här studien har tagit reda på exakt hur många för att du ska kunna dra in en vanlig lön som influencer.

Det är analysföretaget inzpire.me som tagit reda på att du behöver 42.575 följare på Instagram för att kunna tjäna en vanlig lön, i England.

Så här mycket kan du tjäna per år som influencer

Analysen baseras på data från 10.000 influencers på Instagram. Och de som har 42.575 följare kan tjäna £29.009 eller 363.000 kronor per år vilket motsvarar en snittlön i England. I Sverige är snittlönen per år 308.716 kronor.

Så här många sponsrade inlägg måste du ha

För att tjäna en årslön måste du skapa 8 sponsrade inlägg och 8 sponsrade stories per månad eller ha 108.200 följare och då skapa fyra sponsrade inlägg eller fyra sponsrade stories per månad.

Måste ha andra arbeten

Analysen avslöjar även att 76 procent av de influencers som ingår i studien har andra arbeten och endast 24 procent har råd att bara jobba som influencer. Trots att det är svårt att få in levebrödet vill över hälften fortsätta att vara influencers för resten av livet, så det måste vara ett roligt jobb.

Behöver du content eller hjälp med att skriva texter? Vi på Karlssons Textbyrå kan hjälpa dig. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ditt företag.