MasterCards digitala plånbok MasterPass är nu lanserad i Sverige

Från och med idag finns MasterCards globala digitala plånbok MasterPass™ tillgänglig i Sverige via Nordea, SEB och Swedbank.

Med MasterPass kan konsumenter lägga in och spara alla sina traditionella plastkort och leveransadressuppgifter i den digitala plånboken som gör att de kan betala enkelt, snabbt och säkert från vilken uppkopplad enhet som helst. Snart kommer även ICA Banken och Resurs Bank att erbjuda MasterPass.

“Att kunna erbjuda en enkel, snabb och säker betalningsupplevelse är viktigt för dagens e-handlare. Med MasterCards globala digitala plånbok MasterPass kan konsumenter handla på nätet med endast några få klick vilket innebär fler genomförda köp och nöjdare kunder som i högre grad vill återvända. Det är därför mycket glädjande att MasterPass nu erbjuds svenska konsumenter via Nordea, SEB och Swedbank”, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på MasterCard Norden och Baltikum.

Den digitala plånboken MasterPass är öppen, vilket innebär att förutom MasterCard-kort kan konsumenter även lägga in och använda bank-, betal-, kredit- och förbetalda kort från andra varumärken samt bonus- och medlemskort. Användarna sparar tryggt sina kort- och leveransadressuppgifter i den digitala plånboken och behöver inte lägga in dessa vid varje enskilt köp. MasterPass är i Sverige kopplat till Mobilt BankID för en snabb och säker identifiering.

Förenklingen av shoppingupplevelsen, som innehåller samma garantier som vid en vanlig kortbetalning, gör att e-handlare kan öka konverteringen markant samt påskynda utvecklingen av mobila betalningar. E-handlare kan enkelt ansluta sig till MasterPass genom att implementera ”Buy with MasterPass”-checkoutknappen via betaltjänstleverantörerna Accumulate (Close Payment), DIBS, Netaxept,PayNova och PayEx.

Konsumenter kan registrera sig för den digitala plånboken via www.masterpass.com eller via respektive banks hemsida. Det går också att registrera sig under ett köp, genom att klicka på ”Buy with MasterPass”-checkoutknappen på e-handelssidan. Då öppnas den digitala plånboken där man loggar in med Mobilt BankID, bekräftar val av kort för betalning samt leveransadress och genomför sitt köp. I ett första steg kan MasterPass användas för köp på nätet och i appar, men i takt med att den digitala tjänsten utvecklas vidare kommer det även bli möjligt att betala med MasterPass i butik via en mobiltelefon.

Med dagens lansering finns MasterPass tillgänglig i 27 länder globalt, varav 13 länder är i Europa. MasterPass accepteras på över 250 000 säljföretag världen över som till exempel Lastminute.com, Visitlondon.com och The Hut. I Sverige kan man redan idag betala med MasterPass på bland annat Consortio Fashion Group med dess varumärken Bubbleroom, Halens och Cellbes, samt Webgallerian och appen Close Eat och fler svenska e-handlare kommer att ansluta kontinuerligt.

Se en film om hur MasterPass fungerar: