Algoritmer är ett uselt sätt att presentera nyheter

Jag sitter och scrollar igenom nyheter på LinkedIn och råkar klicka vidare precis när jag såg något intressant. Jag går tillbaka till startsidan och då är inlägget borta, istället möts jag av en massa saker som jag INTE är intresserad av.
Algoritmer i all är men för mig som användare skapar det bara frustration när saker som jag tänkte läsa om en stund försvinner när jag går in igen. Alla matematiska formler skall väl veta vad jag vill ha.
Tyvärr skapar det bara irritation när jag inte hittar det jag letade efter.
Det är samma sak på Facebook och LinkedIn. De tror att algoritmer som skakar runt och prioriterar om utifrån olika tangeringspunkter som mitt nätverk och vad jag råkade gilla för ett par veckor sedan skall lyfta fram det som matematiken har beräknat att jag vill ha. Det blir bara fel och konstigt.

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen. Korkade, korkade Youtube! Bara för att jag kollar på ett enda klipp om skäggväxt så betyder det inte att jag vill se hundra klipp om det, nästa gång jag uppdaterar appen. Med all data ni har om mig borde ni kunna bättre Google. Låt inte algoritmerna spöka till det.

Jag fullkomligen älskar tryckta tidningar som Dagens industri där människor har prioriterat nyheterna och paketerat dem på ett lättöverskådligt sätt. Tyvärr skär de flesta tryckta tidningarna ned på kvalitén, då de tappar läsare och måste spara pengar. Effekten blir en sämre tidning och de tappar ännu fler läsare och lavineffekten med färre läsare och mindre pengar bara accelererar.
Samtidigt försöker nyhetsmedierna skapa algoritmer så att de skall kunna efterapa Facebook och Linkedin i kriget om de digitala användarna. Kvar blir samma dåliga upplevelse då man utgår från data där klick-betet visar att vi bara är intresserade av innehållslösa nyheter, och man prioriterar fram ännu fler korkade nyheter. Det blir inget värde kvar.
Jag är orolig för nyhetsutvecklingen! De enda medierna som finns kvar om man vill ha en bra och adekvat nyhetsrapportering är SVT och Sveriges Radio.