Keymetrics

Värdefulla tips till din nästa PowerPoint-presentation

Det är måndagsmöte med ledningsgruppen. Du tar en klunk av din (andra) kaffekopp och då hör du chefen säga ”avslutningsvis vill jag informera att på onsdag har vi besök på kontoret så  jag behöver din PowerPoint redan nu på tisdag”.

Nej, inte nu igen! Du fasar redan över att behöva skapa den där PowerPointen. Men lugn, det kommer att ordna sig. Programmet hanterar du med bravur så allt du nu behöver göra är att läsa nedan tips.

Några självklarheter:
– De flesta av oss tycker om att se fina bilder och inte bara långa rader med punktlistor.
– Visst ska du undvika ClipArt-bilder och du vet redan att man måste ha tillstånd för att kopiera de flesta bilder på nätet.

Ta nu fram dina post-it-lappar och börja med:

  1. Skapa utifrån och in – Vem som ska lyssna? Varför ska de lyssna? Vilken generation ska sitta i publiken? Välj bild- och filmmaterial utifrån det!
  2. Sista bilden – Fastna inte vid agendan! Fundera i stället på vad vill du att dina lyssnare ska känna eller göra efter din presentation. Skapa budskap som engagerar och fokusera på den sista bilden/budskapet som de tar med sig hem.
  3. Tid – Hur lång tid har du på dig? Passar tiden till presentationen? En bra och genomtänk struktur är grunden för att lyckas! Enklast om du följer en 10/20/30 regel: 10 bilder, 20 minuter, 30 eller högre teckenstorlek.
  4. Design – Var konsekvent! Det är inte veckans pyttipanna som du lagar. Teckensnitt, bild och textplacering, färger med mera.
  5. Sist men inte minst –  K.I. S.S. som står för Keep It Simple Silly

Ha det så kul med filmen nedan och håll dig vaken resten av veckan.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Hur skapar man fler arbetsgivare än fler arbetssökande i Afrika?