Zayn från One Direction skänker prylar med Shpock

Köp- och säljappen Shpock har bara funnits i Sverige sedan årsskiftet, men i Europa har Shpock över 10 miljoner användare. Appen används av fler kändisar för att skänka bort prylar.

Nu inleds en auktion på Shpock där internationella stjärnor, såsom Chris Martin, Noel Gallagher och One Direction, skänker prylar som säljs till förmån för IRC’s arbete i Jordanien.

Svenska användare kan lägga bud i Shpock (samma app används i alla länder) och har möjlighet att komma över prylar från sina idoler, samtidigt som de bidrar med pengar till ett välgörande ändamål.

Här är ett pressmeddelande från företaget:

Streetloppisappen Shpock samarbetar med några av världens största stjärnor i en välgörenhetsauktion för att stötta IRC’s (International Rescue Committe) arbete i flyktinglägren i Jordanien.

Chris Martin från Coldplay, Dave Rowntree från Blur, och komikern Russel Brand är några av stjärnorna som har skänkt prylar till auktionen som startade igår torsdag. Den pågår till nästa söndag.

”Shpock har ju inte funnits så länge på den svenska marknaden, men det är otroligt kul att vi har möjlighet att erbjuda våra användare i Sverige att vara med på den här typen av internationella initiativ”, säger Annette Karlberg, brand manager för Shpock i Sverige.

”Vi är överväldigade av responsen”, säger Dave Rowntree, trummis i brittpopbandet Blur och initiativtagare till ”Star Boot Sales” som auktionen kallas. ”Vi har fått in många väldigt personliga tillhörigheter, exempelvis har Noel Gallagher skänkt en signerad gitarr. Zayn Malin (tidigare medlem i One Direction) skänker två tröjor och andra band har skänkt sina guldskivor”.

Dessutom kommer prylar från bland andra Snow Patrol, Pete Doherty och One Direction vara med på auktionen. Fram till 29 maj, kl. 21.00 kan man bjuda på prylarna i appen till förmån för IRC’s arbete i Jordanien. Alla pengar som samlas in går oavkortat till två mobilasjukhus i Jordanien.

Spana in prylarna här.

Här kan man ladda ner appen: iOS eller Android