Youtube vill utmana Netflix – jagar exklusiva tv-rättigheter i Hollywood

Youtube Red – betaltjänsten som ska utmana streamingindustrin – verkar kunna få flera egna TV-produktioner knytna till sig. I varje fall om de senaste ryktena kring Youtubes förehavanden i Hollywood stämmer.

Respekterade Wall Street Journal rapporterar att företrädare från Youtube har haft möten med en drös av aktörer inom Hollywoods filmindustri. Något som kan ge en tydligt signal om hur allvarligt bolaget är med sina planer kan vara Youtubes företrädare;  Susanne Daniels, före detta programchef på MTV, Robert Kyncl och Kelly Merryman, de senare med gedigna karriärer på Netflix i ryggen.

Läs mer: Netflix är det nya Youtube

Det här är bolagets första seriösa satsning på helt egna strömningsrättigheter av längre innehåll. Det ska också ses som en seriös utmaning utav de ledande strömningsjättarna, främst Netflix. En bidragande faktor kan vara att man har tillgång till Googles breda kontaktnät i branschen, något som kan öppna många dörrar.

Även om det hela fortfarande är höljt i dunkel och verkar befinna sig på rätt tidig nivå, men det kommer troligtvis röra sig om helt nytt material. För konsumenter och TV-branschen i stort kan man dock gissa att detta kommer innebära en spännande framtid.