YouTube-videosarna blir ännu snyggare med HDR-teknik

Videoplattformen YouTube har nu lagt till stöd för HDR-videos (HDR står för “High Dynamic Range”), enligt ett meddelande på sin blogg. Tekniken är inte så spridd bland vanliga dödligas enheter ännu, men “tuben” förbereder sig för framtiden.

HDR-videos är oftast bättre detaljerade än vanliga videos, med bland annat högre kontrast och klarare, mer “levande” färger. Det är dock bara apparater som har stöd för tekniken som kan dra nytta av YouTubes uppdateringer (spelkonsoller, smart-TVs och liknande enheter, som Googles Chromecast Ultra).

Läs mer: YouTube’s nya kommentatorsfunktioner ska minska näthatet

Google – som äger YouTube – har gjort en guide som förklarar för de bland våra läsare som är sugna på att lägga upp HDR-videos, något som alla videoskapare ska kunna göra lika lätt som med vanliga filmklipp.

Orsaken till denna uppdatering är att plattformen vill (och måste) se till att hålla sig “a jour” med gällande tekniska framsteg, något man har varit duktig på hittills. YouTube har redan stöd för 360-gradersvideos, VR-headsets, 3D-videos, livestreaming och en massa annat.

Alla dessa tekniska lösningar blir kanske inte framtidens melodi, men några kommer bli det – och då är det dumt att ha väntat för länge.