YouTube tackar alla som laddat upp videoklipp om sina katter

När du har läst klart den här artikeln har besökare till YouTube tittat på 2,5 år av videoklipp om djur, och de flesta är om katter.

Enligt många har YouTube att tacka kattägare och kattälskare för sin framgång på nätet. Nu ska vi ta det här med en nypa salt eftersom även många hundägare laddar upp och tittar på sina fyrbenta vänner på YouTube. År 2010 var faktiskt antalet sökningar efter hund fler än antalet efter katt. Men idag är det katter som äger YouTube.

Det finns idag över tio miljoner videoklipp om katter på YouTube, vilket innebär att vi har laddat upp ett till två videoklipp i minuten de senaste tio åren.

För några håriga vänner har YouTube gjort dem till kändisar. Som exempelvis Grumpy Cat som finns med i två bästsäljande böcker. Sen har vi The Keyboard Cat meme där en katt som spelar piano fick vara med på MTV Music Awards och The Colbert Report.

Idag finns det kattkändisar som Maru, Lil Bub, Colonel Meow, och Simon’s Cat som tjänar tusentals med dollar varje månad på sina visningar.

‘So, from surprised kitties to talking dogs to sassy honey badgers, thanks for sharing all that’s awesome, ‘awwww’ worthy and awe-inspiring about our dearest furry friends,’ skriver YouTube på sin blogg.