Youtube-stjärnan Logan Paul trotsar fram tuffare regler

Logan Paul har verkligen försökt tänja på gränserna till vad som ska anses vara rumsrent på Youtube. Nu har han återigen gått för långt och tvingat Youtube att införa hårdare regler.

I senaste utspelet, baserat på hans oändliga behov av uppmärksamhet, försökte han ge elchocker till döda råttor. Youtube blev sura och gick till attack med hårdare regler för vad man får och inte får publicera på nätverket.

”Som en reaktion på Logan Pauls beteende under den senaste tiden har vi valt att stoppa all annonsering i hans kanaler” skriver Youtube i ett uttalande.

Om ett klipp uppfattas som stötande kommer man att plocka bort möjligheten att tjäna pengar på videoklipp och inte finnas med för olika annonsprogram.

Om det går för långt blir man även borttagen för rekommendationer, hemsidan eller under fliken populärt. Som nu Logan fått erfara.

För att ha koll på allt innehåller använder Youtube AI och mänskliga moderatorer. Men det är ett nära omöjligt jobb att ha koll på alla videoklipp som varje minut laddas upp på nätverket.

Men det verkar finnas behov av att ändå titta på klipp om döda, råttor och mer konstigheter. Logans kanal har nära 17 miljoner prenumeranter och hans videoklipp ses av flera miljoner. Om Youtube inte är försiktiga kommer de att köras om av videonätverk som är mer flexibla och omfamnar alla Logans.