Youtube söker nästa stora vloggare

Youtube Nextup – så heter Youtubes egna projekt som ska hjälpa Youtubers att bli superstjärnor. Om du vill bli en av de 360 nya vloggare som sökes är det dags att skicka in en ansökan – kanske är det du som blir nästa PewDiePie?

De 360 vinnarna får ett ekonomiskt stöd och tillgång till mentorer och träning som ska göra dem bättre på att locka till sig fler följare – och fler sponsorer.

Läs mer: Therese testar teknik – Sveriges största kvinnliga Youtuber vill öka teknikintresset

Youtube Nextup har varit igång sedan 2011, och enligt techjätten har man redan hjälpt 250 vloggare världen över att bli större. De tidigare vinnarna finns skönhets och livsstilsvloggarna Ingrid Nilsen och Marcus Butler, som numera livnär sig heltid på sina vloggar.

Kraven är inte lätta – bland annat måste man redan ha en kanal med mellan 10 000 till 100 000 följare, och ha lagt upp tre videos de senaste 90 dagarna. Med ansökan måste man också bifoga en video, där man under fem minuter ska visa prov på sin video-kreativitet.

Uttagningarna har redan börjat i de städer i USA och Storbritannien där man har ett Youtube Creator Space, men fler uttagningar världen över följer snart.

Spana in promo-videon nedan;

https://youtu.be/HWrVAJht2Xo