YouTube söker frivilliga “hjältar” som moderatorer

Tidigare denna månad så skrev vi om YouTubes nya, egna sociala nätverk (YouTube Community) som i längden ska göra konversationerna mellan videoskapare och videotittare enklare utan att behöva byta plattform. Nu lanserar man YouTube Heroes – där man vill att frivilliga användare ska moderera innehåll och agera support.

Dessa frivilliga “hjältar” ska “flagga” opassande innehåll, lägga till rubriker och undertexter och svara på frågor på YouTubes hjälpforum – bland annat. Det är alltså inte något lätt arbete.

Läs mer: YouTube lanserar nytt socialt nätverk för videoskapare

De som deltar i YouTube Heroes ska få “betalt” i sådant som förhandstittar på nya produktlanseringar och exklusiva “workshops”.

Googleägda YouTube har inte lanserat detta moderationsprogram riktigt officiellt, men en video på plattformens Hjälp-kanal visar på några av de saker som man förväntar sig att de frivilliga moderatorerna ska göra. De kommer få tillgång till en del avancerade verktyg, och ska hålla koll på både vanliga vidoes och den nya sociala plattformen.

De kommer också att ha sin egen sociala plattform, kallad för “Hero Hangouts”. Ju mer dessa frivilliga moderatorer jobbar, desto fler “poäng” får de. Och som i alla spel så omsätts poängen i “levels” – och ju högre nivå, desto större tillgång till förhansdvisningar av nya produkter och andra “unika” fördelar.

För att söka detta måste man vara myndig, ha en egen YouTube-kanal och inte vara ett företag eller liknande organisation. Det ska vara möjligt att söka redan nu – om du nu vill jobba gratis åt Google, alltså.

https://youtu.be/Wh_1966vaIA