Youtube slutar ge stöd för tredjepartspixlar

Google lanserade Ads Data Hub för två år sedan för att ge stöd till kampanjmätningar för cross-device med hjälp av tredjepartspixlar – för YouTube, Google Ads och Display & Video 360.

Tanken nu är att mätningar med tredjepartspixlar ska migreras över till Ads Data Hub och vara klart i början av nästa år. Fram tills dess kommer man inte ge stöd för tredjepartspixlar på Youtube.

Med Ads Data Hub kan kampanjdata fångas in från Google Ads, Display & Video 360 och YouTube för att kunna matchas med data från CRM och en DRMP.

Än så länge kan annonsörer fortsätta få in mätningar via Nielsen, comScore, DoubleVerify, Dynata, Kantar och Integral Ad Science. På så sätt anser Google att man får en oberoende mätning, men mätföretagen måste förlita sig på data som de får från Google för att kunna analysera. Detta har stört annonsörer något enormt eftersom det inte blir så oberoende som man önskar.

Googles version av det hela är att mätningar med pixlar/kakor inte längre går att lita på då kakor tas bort och internetanvändarna studsar mellan olika enheter. Därför vill man nu migrera till en ny plattform.

Tanken är god men sanningen är den att annonsörerna kommer framåt vara ännu mer beroende av just Google och de mätningarna som sökjätten tillåter.

Här kan du läsa mer.