YouTube satsar på barnprogram

Den traditionella TV-industrin håller verkligen på att utmanas av streaming-TV på alla fronter. Nu kommer Googleägda videoplattformen YouTube att erbjuda egenproducerat innehåll riktat till barn, i ramen för sin app YouTube Kids.
Enligt ett blogginlägg så ska man satsa på fyra nya program som en del av betaltjänsten YouTube Red. Alla dessa har skapats med just YouTube Kids i åtanke, och det är enligt företaget själva första gången man investerar i skapare av familjevänligt innehåll.
Dessa skapare är alla erfarna digitala aktörer, bland annat från kända mobilspelet Fruit Ninja. Med dessa nya program i bagaget så hoppas YouTube få fart på sin två år gamla barnapp. YouTube Kids är ett försök att ge föräldrar möjligheten att kontrollera utbudet på YouTube, då det kan vara alldeles för lätt att komma åt opassande innehåll på vanliga “tuben”.
Läs mer: Några superintressanta fakta om YouTube
Appen har bland annat barnvänliga menyer och föräldrakontroller (som bland annat låter en stänga av sökfunktionen). I augusti förra året så blev YouTube Kids en del av YouTube Red, prenumerationstjänsten av videoplattformen där man slipper reklam och har möjligheten att se material offline.
Enligt YouTube själva så har man redan fått över 30 miljarder visningar i appen, och har över åtta miljoner aktiva användare varje vecka. I samband med att man annonserar de nya kommande programmen så avslöjar man också att appen snart ska komma till Smart-TVs (bland annat LG och Samsungs apparater).