YouTube Red satsar på att locka fler användare med bland annat “The Rock”

YouTube Red är YouTubes reklamfria prenumerationstjänst som startades förra året, och det verkar som om ägaren Google inte gett upp om idén. Nu ska man dra till sig ännu fler tittare med egenproducerat material, med bland annat Dwayne “The Rock” Johnson och regissören Doug Liman känd från Bourne Identity.

Läs mer: Nu laddar Youtube Red med innehåll – först ut är Step Up

“The Rock” kommer såklart att producera en actionserie, kallad för Lifelife. Handlingen? Ett gäng försäkringsagenter som använder sig av tidsresor… medan Limans serie ska handla om en 16-åring tjej som plötsligt kan teleportera sig själv, och har titeln Impuls.

För de som gillar TV-serien Community så ska även dess skapare Dan Harmon också göra en ny serie för YouTube Red, som ska handla om ett E-sportslag och deras resa mot framgång.

De nya programmen presenterades av YouTubes innehållschef Susanne Daniels tidigare i veckan, och i samband med detta passade hon på att påpeka att man inte tänker bli ett nytt Netflix. “Vårt mål är att vara YouTube enbart”, skriver Variety. Hon tillade att målet är att “hitta YouTubes mest engagerande stjärnor och toppgenrer, och investera i det innehåll som fansen säger oss att de vill ha”