Här är klippet som fick Youtube och Disney att dumpa Pewdiepie

Först ut att avsluta sitt samarbete med Pewdiepie var Disney som svar på hans antisemitiska skämt. Efter det ringde Youtube och förklarade att man nu ställer in andra säsongen av “Scare Pewdiepie”. Med andra ord en dålig vecka för Youtubes svenska superkändis.

Pewdiepie har återigen hamnat i blåsväder efter att han sagt några grova skämt om judar. Klippet ovan har fått stor spridning på nätet, vilket kanske också var meningen. För Youtube-kändisar handlar det enkom om att få klick på sina klipp, oavsett hur det går till.

Det var den 11 januari som Pewdiepie laddade upp en video där han reagerar på två män som skrattande håller upp en skylt med texten “Death to all Jews”. Det var Pewdiepie som betalade männen för att göra “skämtet” genom frilanssidan Fiverr.

Tanken bakom klippet var att visa hur enkelt det är att få vem som helst att göra vad som helst för pengar. Videon har dock tagits bort från Pewdiepies Youtube-kanal efter kritiken. Men som vanligt försvinner inget från internet. Klippet ligger fortfarande kvar på Youtube. I bakgrunden hör man Pewdiepie säga “I payed for this”.