Youtube hjälper handlare med nya produkter

Med julhandeln i antågande lanserar Youtube nya tjänster för försäljare som använder “Google AdWords“. Med dessa funktioner hoppas man kunna förbättra och effektivisera länken mellan konsumenter och försäljare.

True View” är en funktion som underlättar handlare att skapa en kampanj med interaktiva reklamvideos. I dessa ska man kunna klicka sig direkt från videon vidare till kundkorgen i den annonserade affären. “Shopping Ads” är det andra tillägget, som parar handlare med relevanta produktrecensioner (en rätt vanlig företeelse på “tuben”!)

Läs mer: Så lyckas ni som företag på YouTube

Youtube har förhandstestat båda funktionerna hos ett antal butiker innan släppet, och kunde redan där visa på goda resultat kring sådant som påverkansprocesser och köpvilja.

Videojätten – som vill öka insikten om videoannonseringens betydelse för bättre försäljning – lägger också till möjligheten för handlare att skräddarsy sin kampanj beroende på önskat resultat. Vid kampanjens början kan man välja huruvida man vill satsa på ökad försäljning, fler nedladdade appar eller ökad produkt- och märkesmedvetenhet.

Man kommer också att låta butiker använda sig av “Cost-per-acquisition (CPA) bidding“, för att nå mer de aktiva konsumenterna.