YouTube Go – titta på videos offline via den nya appen

Google, som äger YouTube, annonserar nu en ny app som ska underlätta tillgången till videoplattformen i länder som saknar en stabil infrastruktur för internet.

Appen, som alltså heter YouTube Go, har utvecklats främst för Indien, som också är platsen där den först kommer att lanseras. Tanken är dock att fler länder med bristande bredbandstillgång ska komma längre fram, skriver chefen för Google India i Economic Times.

Man ska kunna ladda ner videos för att titta på innehållet offline, och man ska också kunna välja kvaliteten på nedladdningen om man behöver spara data. Det ska också gå att dela med sig av videos till andra användare i närheten utan att behöva använda någon data överhuvudtaget.

Läs mer: YouTube söker frivilliga ”hjältar” som moderatorer

Det är för tillfället endast Android-baserade enheter som har tillgång till appen, och finns inga uppgifter om någon kommande iOS-variant. Inga uppgifter finns heller kring när man ska lansera appen (som alla beta-testsugna indier kan skriva upp sig för här) formellt i varken Indien eller andra länder.