YouTube Connect – så ska Google utmana Twitter och Facebook

Ännu en aktör ska nu utmana Periscope och Facebook Live inom live-streaming. Den nya tjänsten, YouTube Connect, har byggts av Google i all hemlighet men kan komma redan innan maj.

Googleägda Youtube har alltså under en tid byggt på en egen livestreamingtjänst, enligt VentureBeat. Yotube Connect är en app som ska fungera lite som konkurrenterna – man kan logga in på “tuben” med sitt Google- eller Youtubekonto, och sedan är det bara till att streama ut sitt spännande liv till hela webben (typ). Det kommer också att finnas ett nyhetsflöde och en chattfunktion.

Läs mer: Meerkat laddar om och dumpar live-video som intäktskälla

Youtube har på sistone tappat lite av sin glans, i synnerhet bland sociala medier i takt med att nya populära spelare som Snapchat. Connect kan vara en del av att försöka återta en del av initiativet och drivkraften.

Kampen om Live-streamingen tätnar, alltså. Med Google/Youtube som en ny, seriös aktör på arenan så kommer Twitters Periscope och Facebooks Live få en tungviktare till konkurrent. Eller kommer “tuben” för sent på scenen för att ens märkas?

Något releasedatum har ännu inte satts, men det tycks som om man kan räkna med mer information kring tiden för Googles I/O event i maj.