“Wrappers” – ny teknik för programmatiska annonser ska korta laddningstiderna

Wrappers är på väg att bli nästa stora trend, skriver bland annat branschtidningen AdAge. Under onsdagen började mediejätten Time Inc. använda sig av annonsformatet för rubrikannonser, som ska korta laddningstiderna och snabba på Programmatic. Men det verkar som om lösning bäst passar sig för stora publicister.

Wrappers (“omslag”) liknar tidigare programmatiska rubrikannonser i att man låter flera grupper av köpare delta i auktionen istället för att arbeta sig igenom dem en-och-en.

Men där det äldre annonsformatet riskerade att förlänga laddningstider så ska det nya formatet lägga till och hantera nya köpare utan att påverka prestandan. Det ska också vara lättare att lägga till nya partners till flera webbsidor samtidigt.

Time Inc., som äger webbsidor som People, Sports Illustrated och Fortune är den första av stora publicister som berättar att de ska använda det nya formatet. Man förväntar sig att intäkterna för programmatiska annonser genom detta ska öka mellan 10 till 20 procent.

Många ser också Wrappers som ett alternativ till Googles annonsplattform DoubleClick, som anklagas för att inte vara transparent nog kring hur deras auktioner fungerar. Programmatiska rubrikannonser (header bidding) ger ett alternativ och för de stora publicisterna som kan implementera teknologin, och gör att inte ser sig tvungna till att arbeta med all-närvarande Google.

Enligt AdAge finns det även planer från publicistjätten Turner för att börja med den nya programmatiska teknologin, och även telekomjätten AOL rapporteras göra detsamma.

Läs mer: Nytt samarbete ska ge marknadsförare möjligheten att rikta programmatiska annonser på lokal nivå