WPP spår en mer återhållsam utveckling för 2017

Som en av världens största tillhandahållare av tjänster inom marknadskommunikation är WPP en viktig aktör att titta på för att se vart vindarna blåser. Nu spår de att 2017 blir ett mindre framgångsrikt år än 2016 till följd av en mer ljummen ekonomisk tillväxt.
2016 visade WPP en omsättningsökning på 3% (på lika-för-lika bas som kompenserar för valutakurser och anförskaffningar) vilket översätts till ca 159 miljarder kronor. Även årets vinst ökade med ofantliga 21 miljarder kronor, vilket visar på den otroligt starka utveckling som bolaget hade under 2016.
Nu spår de dock en mer återhållsam utveckling på ca 2% för 2017, eftersom vissa marknader visat sig vara mer försiktiga med investeringar i företagets tjänster.
Samtidigt noterar företagets VD Sir Martin Sorrell att ”det verkar finnas en ökande uppskattning av värdet av ’riktiga’ förstahands data, snarare än de affärer som är baserade på tredjehands data”. Det talar för att WPP går en fortsatt ljus framtid till mötes då bolag som Kantar Research, Millward Brown och Lightspeed ingår i koncernen.
Pratar man datadrivna undersökningar och kundrelationer är det inte sällan samtalet kommer in på WPP eller något av deras dotterbolag. Så trots en mer försiktig prognos kommer WPP fortsätta att vara en viktig aktör för såväl marknadsförare som annonsörer för att fatta väl underbyggda beslut.