WooTube lär ut matematik på ett roligt och inspirerande sätt

Tillhör du den stora kategorin människor som kämpade sig genom mattelektionerna, och som efter skolan frågat sig vad du egentligen behöver derivata och trigonometri till. Då ska du titta på WooTube!
Det är den australiensiske matteläraren Eddie Woo som genom sina videolektioner i matte nu har över 40.000 följare på YouTube. Genom entusiasm och engagemang gör han matematik roligt, och många uttrycker att de lärt sig mer genom ”WooTube” än någonsin tidigare.
Ett exempel på när Woo får klassen att förstå ett matematiskt koncept ser du i klippet här:

Woo kommer att vara med i ABCs TV-serie Australian Stories, där han bland annat kommer att berätta om hur han blev så passionerad över att lära ut matte. Det var i samband med att han i en uppgift på universitetet skulle förklara konceptet ”first principles” och insåg att han kunde räkna ut det, men förstod inte konceptet förrän han behövde förklara det för andra.
Men det som utgångspunkt insåg Woo att han behövde ställa frågor kring ”varför är det här viktigt” och ”hur påverkar det här min syn på världen” och inte bara kunna räkna ut svaret på olika mattefrågor. Genom det perspektivet har han bland annat kunnat förklara konceptet ”e”, en matematisk konstant som många bara accepterar utan att förstå vad konstanten kommer ifrån, eller vilken funktion den faktiskt fyller.
Är du nyfiken på WooTube och vad som ligger bakom konstanten ”e” kan du titta på när Eddie Woo förklarar det hela i filmen nedan.