Wikitribune bli verklighet

Nu kommer tidningen som ska motverka fejkade nyheter! Jimmy Wales, grundare av Wikipedia, startar nu sitt nya projekt Wikitribune.
Wikitribune är en nyhetssajt där innehållet skapas av journalister tillsammans med läsarna. På liknande sätt som Wikipedia sätter Jimmy Wales sitt hopp till att läsarna sitter inne med värdefull information.
Totalt kommer tio journalister att anställas på Wikitribune. Tanken är sedan att vem som helst kan föreslå ändringar i nyhetstexterna, men alla ändringar måste först faktagranskas och godkännas av en Wikitribune-anställd (eller annan godkänd person) innan de publiceras.
Genom nyhetssajten vill Wales få bukt med problemet kring falska och fejkade nyheter. Svaret, menar Wales, ligger i att vända sig till folket, och tidningens slogan har på kort tid blivit: ”Wikitribune är nyheter av folket, för folket”.
Klyschigt, ja! Men om det hela faller ut som Wales tänkt sig så kommer påhittade nyheter inte att stå oemotsagda särskilt länge. Det hela blir som en betydligt snabbare version av Metros viralgranskare, där du kan kontrollera vilka nyheter som faktiskt stämmer, och vilka som är ren och skär lögn.