Whatsapp tänker tjäna pengar fast utan att visa annonser

Whatsapp är en riktigt populär tjänst som används världen över för att kommunicera.
I flera länder används Whatsapp som den enda tjänsten för kommunikation med mobilen då det blir mycket billigare än att ringa och skicka meddelanden via den lokala operatören.
Tjänsten som är gratis och ägs av Facebook har krav på sig att också tjäna pengar. Men Whatsapp vill inte göra det genom att bomba användarna med annonser och spam, som många andra tjänster gör. Så de vill hitta på smartare sätt.
För att driva Whatsapp krävs det över 200 anställda, kontor och mer som leder till kostnader. För att betala för allt behöver man nu tjäna pengar. Just nu letar de efter personal som ska ansvara för just detta. De letar bland annat efter personer som har erfarenhet av sök och betalningar vilket avslöjar att det är huvudområdena för tjänstens kommande intäkter.
“That could mean communicating with your bank about whether a recent transaction was fraudulent, or with an airline about a delayed flight. We all get these messages elsewhere today — through text messages and phone calls — so we want to test new tools to make this easier to do on WhatsApp, while still giving you an experience without third-party ads and spam,” har VD Jan Koum sagt tidigare om intäkter.