Whatsapp är hetaste appen just nu

Trots att Mark Zuckerbergs Facebook satsat stenhårt på sin meddelandeapp Messenger, så visar en ny undersökning att det ändå är (den också Facebookägda) WhatsApp som är den hetaste chatt-appen i hela världen. Undesökningen visar också andra, spännande resultat.

WhatsApp, som köptes upp av Facebook år 2014, är störst i 109 av 187 undersökta länder, enligt studien utförd av SimilarWeb. Det är i och för sig inte helt överraskande när en miljard beräknas använda sig av appen.

Men det är inte alla länder som chattar via WhatsApp. I Sverige är det exempelvis Facebook Messenger som gäller för de flesta, och så även i 48 övriga länder. I många länder i Asien, Mellanöstern och Östeuropa finns det för oss mer exotiska namn i toppen.

I Kina är det WeApp som är störst, i Ukraina meddelar man sig med hjälp av Viber och Japan älskar Line. Men överlag är det WhatsApp som gäller för alla, inklusive folkrika Ryssland och hela Latinamerika. Men Facebooks Messenger har också hela Nordamerika, säkerligen som en effekt av att appen numera är obligatorisk att ladda ner för dem med Facebooks App på mobilen.

Läs mer: Costa Ricas polis använder WhatsApp för att få tips