WGP får analysuppdrag av HD/Sydsvenskan

Uppdraget handlar om att stärka och stödja HD/Sydsvenskans digitala kanaler med analys och konverteringsoptimering.

Nyhetsbolaget, som ägs av Bonnier News, satsar stort på sina digitala kanaler, där analys och uppföljning av insatserna spelar en avgörande roll.

I samband med detta rekryterar Web Guide Partner analytikern Victor Palmgren som kommer sitta dedikerat med HD/Sydsvenskan. Rekryteringen innebär att WGP i Malmö på kort tid ökat från en till tre anställda.

– Det var en fantastisk känsla när Linus hörde av sig och frågade om jag var intresserad av att börja hos Web Guide Partner. Det är en grym möjlighet att utvecklas på en byrå som växer så det knakar och ambitionerna är tok-höga, säger Victor Palmgren, analytiker på Web Guide Partner.

– Det som gör detta uppdrag så spännande och prestigefyllt för oss, är för att ingen vet vilka betalningsmetoder, annonsmodeller eller vilket innehåll som kommer frodas de närmaste åren. Genom att hålla örat på rälsen med hjälp av digital analys, mod och kreativitet kan vi göra vårt för att förbättra för branschen, säger Linus Larsson, byråchef för WGP i Malmö.

Web Guide Partner öppnade sitt kontor i Malmö tidigare i år och målet är att bli en stark kraft i södra Sverige. Under året har bolaget slutit avtal med kunder som CDON.com, TePe, Nilson och Group, Boxon.