“Westworlds” robotälskare kan snart bli verklighet

Många har sett den obehagliga (men spännande) SF-serien Westworld på HBO, där människor får leva ut sina mörkaste fantasier i en västerninspirerad nöjespark befolkad av människoliknande robotar. Där är det fullt möjligt att gå till sängs med en android; och detta är visst inte långt ifrån verkligheten.

Enligt Daily Mail så finns det redan Asiatiska tillverakre som just nu skapar nya robotar som ska på alla sätt ska efterlikna en verklig människa och som är ämnade för vara just robotälskare. Precis som med exempelvis VR så verkar det som om utvecklingen av erotiska hjälpmedel går hand i hand med teknologiutvecklingen.

Läs mer: Porren kommer att lansera Virtuell Verklighet

De första älskar-robotarna, som håller på att bli färdiga just nu, kommer troligtvis inte att vara så människolika som robotarna i HBO-serien. Men i takt med den snabba utvecklingen och fallande priser kommer de att kunna reagera på beröring, ha någon form av syntetisk hud, simulera kroppsvärme och – såklart – vara fullt anatomiskt korrekta.

Utvecklingen leds av företaget Abyss Creations, som redan nu tillverkar “verklighetsnära” dockor och som planerar bli först med robotälskare på marknaden – ja, för det låga priset av kring 130 000 kronor, då. Lite mer än ett större bröllop, kanske.

AI-teknologins framfart kommer också att göra samtalen med våra robot-partners allt med verkliga, och de kommer troligtvis att kunna vara både förföriska och “dirty” om vi så vill. Kommer vi att om bara några år se människor som blir kära i sina robot-älskare? Vilka kommer följder bli av denna teknologiska utveckling, och vår syn på kärlek och intimitet?

Det verkar i varje fall inte råda någon tvekan om att utvecklingen går åt detta håll, oavsett vad vi tycker om det.