Wehype som hjälper annonsörer att nå gamers tar in miljoner

Wehype hjälper annonsörer att genomföra influencer marketing-kampanjer riktade mot gamingvärlden. Nu backas bolaget av John och Martin Wattin, bland annat bakom Inbox Capital, tillsammans med flera andra namnkunniga ägare.

Wehype gör det möjligt för annonsörer att nå gaming- och e-sportpubliken.

Att titta på andra personer som spelar datorspel är en trend som fullkomligt exploderat de senaste åren. Så sent som 2017 rapporterade Superdata att fler personer tittar på gaming videos online än på HBO, Netflix, ESPN och Hulu sammantaget.

– Vi har en produkt som är unik på marknaden idag. Vi kapar många onödiga mellanhänder och sätter annonsköparen i direktkontakt med de influencers som har den mest relevanta publiken. Dessutom använder vi oss av en rad tekniska element för att förenkla tidskrävande moment såsom kommunikation, betalningar och datainsamling, säger Robin Åström, grundare och VD på Wehype.

Nu fyller bolaget på kassan i en finanseringsrunda som nyligen övertecknades. På ägarlistan finns efter finansieringsrundan en rad namnkunniga och erfarna entreprenörer och investerare, inklusive John Wattin och Martin Wattin som driver Inbox Capital, Betsson-grundaren Pontus Lindwall och Christian Ehrhardt (ex Vitamin Well).

Bland kunderna finns välkända varumärken såsom ASUS, Warner Music, Hertz och SJ.