Webhallen-profiler ska gamifiera handeln

Techstartupen Gamifiera har tagit fram en plattform för att skapa kundengagemang och communities för retailers och varumärken.

Teamet, som kommer närmast från Webhallen, har tidigare byggt ett av världens första gamifierade lojalitetssytem. Nu meddelar Gamifiera att man har fått investering från Wellstreet Ventures, samt blivit invald i Google Developers Launchpad.

Några av de större utmaningarna som många handlare brottas med är att engagera sina kunder samt skapa långsiktig lojalitet, något som traditionella lojalitetssystem och kundklubbar dessvärre direkt motverkar.

Gamifiera har utvecklat en datadriven SaaS-plattform som ska hjälpa handlare och varumärken att engagera och behålla sina onlinekunder. Teknologin bygger på spelteori med spelelement som är inspirerade av communities, forum, sociala medier och spel. Dessa fenomen är här för att stanna, till skillnad från rabattkuponger och lägsta pris garantier.

Handlarna får skräddarsydda design- och funktionselement, anpassade till sina koncept och identiteter. Genom att använda Gamifieras plattform, kan handlarna erbjuda en rolig, engagerande och personlig kundupplevelse, med visionen att omvandla kunder till ambassadörer.

Bakom Gamifiera står Wilhelm Sporrong, mest känd som Webhallens VD i nära ett decennium, tillsammans med medgrundarna Erik Estberg, David Storm och Ludvig Ström, tidigare finanschef, utvecklingschef, respektive designchef från Webhallen.

Under mina 15 år på Webhallen lärde jag mig värdet av att inte fokusera på medlemmar på bekostnad av icke-medlemmar. Alla kunder, medlem eller ej, ska känna sig välkomna. Jag föreläser ofta om hur kundupplevelsen totalt glömts bort i handeln. Fokus på de kortsiktiga fördelarna och kundanskaffning har varit på bekostnad av kundupplevelse, lojalitetsbyggande och långsiktigt värdeskapande, säger Wilhelm Sporrong.