Webbläsaren Edge kan snart få egna tillägg

Microsofts Edge, webbläsaren som skulle ta över efter (den ökanda) veteranen Internet Explorer har länge saknat några tillägg eller plug-ins i samma stil som konkurenterna. Nya läckor pekar på att det kan ändras. Tror vi.

Det som har läckt ut är några bilder på en preview-sida kring tre kommande tilläggstjänster. Två av tre utav dessa “extensions” är Microsofts egna – Microsoft Translator och Mouse Gestures. Den förstnämnda behöver ingen särskild beskrivning (eller översättning…?) medan mus-tillägget ska förvandla musen till en form av trollspö. Med högerknappen nedtryckt ska man kunna exempelvis scrolla och bläddra utan att vidröra någon yta.

Tredje tillägget heter Reddit Enhancement Suite, och tja, sägs förbättra din reddit-upplevelse. Så spännande var det!

Läs mer: Chrome springer ikapp Internet Explorer

Det är oklart om läckan verkligen är omedveten – faktum är att Edge inte fått några lysande recensioner, samtidigt som exempelvis Chrome stadigt växt sig starkare och snart kan glida förbi Microsoft när det kommer till webbläsarfronten. Microsoft måste ju först testa dessa tillägg, trots att tiden är knapp – snart kan Edge vara glömt.

Om tilläggen nu verkligen kommer ut, och i så fall när, är för tillfället oklart. Frågan är bara om någon verkligen bryr sig – det är ju inget som direkt revolutionerar upplevelsen.