Webb-TV fortsatte uppåt i februari

Tittandet på TV minskade med nio minuter under februari jämfört med motsvarande period förra året. Tittandet på webb-TV fortsätter däremot att öka. Zlatanklipp är årets hittills mest startade. Det framgår av MMS månadsrapport för februari 2016.

Tittartiden på TV uppgick i februari till 171 minuter per dag och person. Det är en minskning med 9 minuter jämfört med motsvarande veckor förra året. Räckvidden ligger kvar på ungefär samma nivå, från 71 procent till 69 procent i målgruppen 3-99 år.

Det mest sedda programmet var första deltävlingen av Melodifestivalen på SVT med en rating på 3 340 000, följt av de övriga deltävlingarna. På femte plats kom På Spåret i SVT.

Tittandet på nätet fortsätter att öka. Antalet uppspelade timmar för webb-TV ökade med 38 procent under samma period, och uppgick till 623 000 timmar under en genomsnittlig dag.

Det mest sedda programmet på nätet var avsnitt fem av Gift vid första ögonkastet på SVT med 333 000 starter, följt av Melodifestivalen deltävling ett till tre. På femte plats kom Sockerfilmen, alla sändes i SVT.

Bland övriga format återfanns ett klippet ”Snackisen i Frankrike – ingen lurar Zlatan” med 441 000 starter som därmed är årets hittills mest startade klipp.