Webb- och appdata i samma vy med Google Analytics

I dag använder vi många olika enheter och digitala kanaler i kontakten med företag på nätet som exempelvis webbplatsen, mobiler, surfplattor och appar. Med Googles senaste lansering av webb- och appdata i samma vy blir livet lite enklare för analytikern, skriver analysföretaget Outfox.

Tidigare har inte information om en mobil app och en webbplats kunnat redovisas i samma rapporter i Google Analytics. Det är nu förändrat. Möjligheten att samla in data från olika enheter till en och samma vy i Google Analytics är en förutsättning för att kunna följa samma användare över flera olika enheter med User ID.

För att göra det smidigt med rapporteringen av appdata och webbplatsdata har några termer ändrats. Tidigare ”visits” heter nu ”sessions” och ”unique visitors” heter nu ”users”. De representerar precis samma sak som tidigare, så har du tidigare tittat på visits kan du lugnt titta på samma siffra fast för sessions. Dessa termer är nu gemensamma för alla typer av enheter som samlar in data till Google Analytics.

Läs hela artikeln här på Outfox hemsida.