Waze lanserar annonsprogram för småföretag

Programmet heter Waze Local och erbjuder mindre företag ett sätt att marknadsföra sig själva i deras närområde.

Waze används flitigt av många bilförare då den hjälper dig undvika trafik genom att få information av andra som år ute och kör och på det sättet alltid hålls uppdaterad. Med det nya programmet kommer du dessutom hållas uppdaterad av lokala butiker i närområdet runt om dig. När du stannar vid ett rött ljus till exempel så kan du få information om ett fik i närheten som vill att du ska stanna och dricka en kaffe. Fiket kommer sedan komma upp som en ”Branded Pin” så att du kan ta dit på enklast sätt om du skulle känna suget.

Om du är orolig över att din GPS kommer bli full med annonser så ska du komma ihåg att stora företag redan har fått marknadsföra sig på Waze och nu får mindre företag samma chans. Om du ändå tycker att det år jobbigt med så många annonser ska det tilläggas att de endast kommer visa tre pins i taget så att du kan fokusera på din navigering och bilkörning.

För mindre företag är detta en stor möjlighet att nå ut till personer i närområdet. Waze berättar dessutom att företag kan betala så lite som 2 dollar (cirka 17 kronor) per dag för annonserna.